Після скарг мешканців біля новобудов у Лезневому почали робити дорогу

Після скарг мешканців біля новобудов у Лезневому почали робити дорогу
  • У дощ замість цієї  "дороги" поміж новобудов з'являлось суцільне озеро. 
  • Таким роками був заїзд з Трудової до першого провулку Вінницького, 9. 
  • Мешканці чули лише обіцянки. 
  • Наразі на місці працює техніка.

Мешканці новобудов біля автобазару роками скаржились на відсутність дороги. Її тут не було навіть тоді, коли в цій частині міста почали з’являтись перші багатоповерхівки. Мова йде про заїзд з вулиці Трудової до першого провулку Вінницького, 9. Це єдиний шлях, який веде звідси до зупинки громадського транспорту. Про цю проблемну ділянку ми вже розповідали на нашому сайті. 

Хмельничани розповідали журналістці vsim.ua, що у дощову погоду цю ділянку затоплює. Тут неможливо ні пройти, ні проїхати. Через величезну калюжу-озеро немає й доступу до сміттєвих баків. 

Відео дня

Люди скаржились до міської ради й департаменту інфраструктури ще до початку повномасштабної війни. Там, до речі, проінформовані про цю “скандальну” ділянку. На численні скарги люди чули лише обіцянки. Зокрема, остання з них була у квітні. Тоді працівники департаменту повідомили, що візьмуться за цей відрізок у травні - облаштують щебеневе покриття дороги. Наприкінці червня на чергове звернення людей у департаменті зазначили:

"Комунальному підприємству вкотре наголошено про виконання ремонту щебеневого покриття на провулку. Це питання залишається на контролі", - відповіла начальниця відділу ремонту вулично-дорожньої мережі департаменту інфраструктури Світлана Надаховська. 

Наразі комунальники таки взялись за проблемну ділянку. Про це розповіли мешканці новобудов на першому провулку Вінницькому. Станом сьогодні, 29 червня, на місці працює комунальна техніка. Поки тут розрівнюють землю. 


Журналістка vsim.ua звернулась до начальника управління комунальної інфраструктури Василя Кабальського. Чиновник відмовився від будь-яких коментарів. Натомість сказав написати інформаційний запит. Втім, нагадаємо, журналістка вже надіслала запит до Департаменту інфраструктури стосовно вказаної вище ділянки. Це було минулого тижня. Наразі у департаменті відповідь так і не підготували. Сьогодні, 29 червня, спливає останній робочий день, коли мають дати відповідь на запит.

Зазначимо, що працівники Департаменту інфраструктури міста систематично відмовляють в коментарях журналістам “ВСІМ”. При цьому користуються можливістю сказати “пишіть запит”. А потім користуються пунктом в законі, який дозволяє їм відтермінувати відповідь ще на 20 днів.
Нагадаємо, роботу семи міськрад області було визнано непрозорою. Серед них і Хмельницької. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (14)
  • Ylia Vlasuk

    Може ще згадають про Лезневе-2 ?
  • Яків Мазур

    В Лезневому хто побудувався (приватний сектор) , ті своїм коштом робили дороги, газ, електрику, воду. Дороги потрібні, але несправедливо, одні громадяни за свої кошти їх роблять, а інші за спільні (громади). Мешканці новобудови теж свої будинки (квартири) побудували за свої кошти.

    Сергій Сагайдачний reply Яків Мазур

    Яків Мазур 100%
  • Інна Клінчук

    Зато міст будемо мати 🤷

    Оля Ребекевша reply Інна Клінчук

    Інна Клінчук, міст дуже потрібен, за нього говориться не один рік, і навіть не 5, міст не потрібний тим хто ним не користується( я теж не користуюся, але знаю людей які їдуть і йдуть по тому аварійному, що там стоїть і повір, то небезпечно). Я не думаю що його роблять заради жителів Гречан чи Олешина, але можливо до нього дійшов час.
  • Юлія Фурман

    А в Шаровечку 2 обіцяли теж зробити але нажаль ніхто нічого не робить, обіцяти не означає зробити, нажаль це так

keyboard_arrow_up