Міст на Кам’янецькій піде на капремонт: на це виділили 30 мільйонів

Міст на Кам’янецькій піде на капремонт: на це виділили 30 мільйонів
Фото ілюстративне
  • Ремонт мосту запланували наприкінці травня – початку червня. 

  • Також на ремонти доріг виділили 90 мільйонів. А на ліфти піде ще 17 мільйонів. 

  • Розповідаємо які найбільші об’єкти підпадають під ремонт. 

Цьогоріч у бюджеті Хмельницької громади передбачили на ремонти доріг понад 90 мільйонів гривень За виділення цих коштів проголосували депутати на позачерговій сесії міської ради. Про це повідомляють у мерії

Серед найбільших об’єктів, які ремонтуватимуть — міст через залізницю на вулиці Кам’янецькій. Він з’єднує 2 частини Хмельницького та прокладений над залізницею. 

Опори мосту зведені ще в 60-х роках минулого століття. Нині їм близько 60 років. На опорах береться корозія, тож їх необхідно відновлювати. Фахівці зі Львова розробили проект ремонту, нині документ знаходиться на державній експертизі. 

Відео дня

Капітальний ремонт заплановано розпочати наприкінці травня – початку червня. Вартість робіт — близько 30-ти мільйонів гривень. 

— Будемо мати суттєві незручності, адже Кам’янецька є основною артерією транспорту в місті Хмельницькому і міст буде частково перекритий. Внаслідок ремонту мосту він із трьохсмугового перетвориться на чотирьохсмуговий і буде зручніше розїжджатися приватному транспорту і громадському транспорту на ньому, — каже заступник мера, директор департаменту інфраструктури Василь Новачок. 

Також цього року комунальники ремонтуватимуть вулиці Будівельників, Федунця, провулок Шевченка. На позачерговій сесії депутати проголосували за виділення коштів на ремонти доріг та житлового фонду.

— На Програму співфінансування, на Програму ремонтів житлового фонду, на ремонти ліфтів ми передбачили 17 мільйонів 200 тисяч гривень. Утримання доріг забезпечуємо через поточні ремонти, середні і дрібні. В бюджеті на 2023 рік ми заклали на це понад 90 мільйонів гривень. Це дасть нам змогу утримувати дороги у задовільному стані, на жаль, не ремонтувати їх капітально, тому що всі розуміємо, що війна і є інші пріоритети, — зазначив міський голова Олександр Симчишин.

Докладніше про те, що і як ремонтуватимуть у сюжеті ТРК «Місто»:

Читайте також: У Хмельницькому виділять 100 мільйонів на будівництво нових укриттів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (18)
  • ростислав барабаш

    Вже 2 тунелі під залізницею вирили . Років 5 по тому капітально ремонтувати, все обсипалось до радянського бетону. Не тільки будуть незручності для автовласників , поїзди приміського сполучення також не будуть зупинятись
  • Олександр Романов

    Розкрадуть
  • Валя Вакуляк

    Пару років тому ремонтували

    Читач38 reply Валя Вакуляк

    Валя знає краще мера, який Бога за бороду тримає.
  • ЧитачЧитачів

    Знову Олена Кошарська починає ляпити. Залізничний міст і міст через залізницю - велика різниця.

keyboard_arrow_up