Збив пішохода: на Житомирщині судили військовослужбовця з Хмельниччини

Збив пішохода: на Житомирщині судили військовослужбовця з Хмельниччини
Фото - ілюстративне, з відкритих джерел
  • Чоловік їхав додому у відпустку.
  • Потерпілий просив суд воїна суворо не карати.
  • Читайте, як покарали бійця за скоєне.

Дорожньо-транспортна пригода трапилася торік наприкінці грудня поблизу Бердичева на Житомирщині.

Військовослужбовець з Хмельниччини, який проходить службу у зоні бойових дій, повертався на Daewoo Lanos додому у відпустку. Проїжджаючи Гришківцями, не врахував дорожньої ситуації та збив пішохода, який переходив дорогу по «зебрі». Чоловік отримав тілесні ушкодження середнього ступеню тяжкості.

Днями відбувся суд. Боєць свою вину повністю визнав та щиро розкаявся. Потерпілому частину збитків уже відшкодував та продовжує відшкодовувати. На момент аварії був тверезим. Потерпілий просив суд воїна суворо не карати.

Відео дня

Бердичівський міськрайонний суд визнав мешканця Хмельниччини винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілому тілесні ушкодження середнього ступеню тяжкості. Покарання призначив у вигляді штрафу в розмірі 51 тисячі гривень.

Додаткову міру покарання у виді позбавлення водійських прав - не застосовував. Адже, як зауважують у пресслужбі суду, «це неминуче призведе до неможливості виконання обвинуваченим-військовослужбовцем, який служить на посаді водія автомобільного відділення, свого конституційного обов’язку із захисту держави та виконання бойових завдань».

До слова, вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30-ти днів. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up