Розповів про переміщення військових: залізничнику з Хмельниччини дали “умовне”

Розповів про переміщення військових: залізничнику з Хмельниччини дали “умовне”
  • Працівник дільничної станції Укрзалізниці в Ярмолинцях розповів знайомому про наявність військової техніки на дільниці. 

  • Наразі невідомо, чи був той російським агентом. Але сам обвинувачений — уродженець рф. 

  • За це залізничника судили. Дали 3 роки умовного терміну. 

Це трапилось у серпні 2022 року. Оглядач ремонтних вагонів, який працює на дільничній станції Укрзалізниці в Ярмолинцях отримав пропозицію від свого знайомого. Той просив передати інформацію про переміщення військової техніки залізницею.

У вироку не повідомляють чи був його співрозмовник російським агентом, відомо, що залізничник на цю пропозицію погодився.

Зазначається що обвинувачений «не був обізнаний про мету та спрямованість дій» знайомого. Увечері 4 серпня залізничник візуально оглянув прилеглу територію та побачив на станції 4 одиниці військової техніки (озброєння). Він надіслав знайомому цю інформацію повідомленням у Telegram. 

Відео дня

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 114-2 ККУ (несанкціоноване поширення інформації про переміщення ЗСУ).

У суді обвинувачений розкаявся. Він повідомив, що визнав вину та уклав угоду про винуватість з прокурором. Суд її затвердив. Оглядача визнали винним у поширенні інформації про переміщення озброєння під час дії воєнного стану.

Згідно з вироком, йому призначили покарання у вигляді позбавлення волі на 4 роки, з іспитовим строком на 3 роки.  

Також зазначено, що обвинувачений є уродженцем Вологодської області російської федерації, неодружений, утримує двох неповнолітніх дітей. Раніше судимостей не мав. 

Чи вважаєте ви вирок суду справедливим? Якщо ні, то як, на вашу думку, слід покарати залізничника?

Нагадаємо, нещодавно ми писали про розкрадання пального працівниками Укрзалізниці на станції “Ярмолинці”. В можете переглянути відеозапис, на якому видно як працівники залізничної станції зливають пальне та передають один одному в матеріалі Крадіжка в Укрзалізниці на Хмельниччині: активісти показали як працівники депо зливають пальне

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Тамара Олійник

    Умовного… ? Коли в країні війна , військовий стан ???
  • ЧитачЧитачів

    Це повний ... Коли вже суддів будуть судити. Чи вони чекають народного суду?

keyboard_arrow_up