Зима в Хмельницькому: ДТП, замети та -17 (ФОТО, ВІДЕО)

Зима в Хмельницькому: ДТП, замети та -17 (ФОТО, ВІДЕО)
Фото з Facebook-сторінки Хмельницької міської ради
  • Комунальники почали чистити дороги ще з ночі неділі, однак далеко не всі хмельничани були задоволені їхньою роботою.

  • Неспокійні видалися дні й у рятувальників та патрульних, яким доводилося витягувати авто з заметів.

Останніми днями у Хмельницькому настала справжня зима. Температура повітря вже опускається до -17 градусів або й нижче, а вулиці вкриті шаром снігу. Незручності від цього мають і пішоходи, і водії, і комунальники.

Загалом цими днями, 7 січня, 8 січня та 9 січня (до 14:00) на лінію «102» було 65 викликів з приводу ДТП. Такі дані журналісту vsim.ua повідомила інспектор патрульної поліції Хмельниччини Вікторія Тимощук.

Зокрема, вранці у неділю, 7 січня, патрульним довелося витягувати на дорогу авто водія, який з’їхав з неї через ускладнення погодних умов. Це було на вулиці Святослава Хороброго у Хмельницькому.

Відео дня

Ближче до вечора того ж дня на дорозі «Житомир — Чернівці» у селі Гаврилівці Жванецької громади сталася ДТП за участі легковика та пасажирського мікроавтобуса. Внаслідок цього загинула 40-річна водійка легковика, а двоє її 9-річних доньок отримали серйозні травми. За даними місцевих мешканців, причиною аварії став снігопад і ожеледь.

Приблизно у той же час ДТП сталася й у Хмельницькому, проте з менш серйозними наслідками. На Західно-Окружній зіткнулися три легковики, водій одного з яких травмувався — його доставили до лікарні. На фото з місця події помітно, що на дорозі є сніг та крига.

У понеділок, 8 січня, хмельницькі рятувальники п’ять разів буксирували машини, які застрягли на дорогах. Це були вантажівки, зокрема й у Хмельницькому, а також карета «швидкої» у Летичівській громаді.

Як повідомили на Facebook-сторінці Хмельницької міськради, роботу комунальники розпочали о 02:00 у неділю, 7 січня. На дороги й тротуари виїхала спеціалізована техніка. У першу зміну 10 посипальних машин і 6 машин зі щітками. У другу зміну таких було 12 та 6 відповідно. Двори будинків чистили 186 двірників та 11 тракторів. Від початку доби того дня до 15:00 використали 230 тонн солі.

У понеділок, 8 січня, роботу комунальники розпочали о 03:00. На вулиці виїхали 16 піскорозкидачів та 5 тракторів зі щітками. До ранку висипали 9 тонн піщано-соляної суміші та 174 тонни солі. Однак через тривогу все заплановане зробити не вдалося. Відео з роботою комунальників о 05:12 виклав заступник міського голови Хмельницького Василь Новачок. У коментарях були як відгуки з подяками, так і скарги на те, що окремі вулиці не розчищені.

Вдень 8 січня більш як 270 двірників розчищали двори та тротуари. На дорогах працювали 16 піскорозкидачів, а на тротуарах — 11 тракторів зі щітками. До 17:00 понеділка використали 85 тонн піщано-соляної суміші та 220 тонн солі.

Близько 12:00 у неділю, 7 січня, ми запустили опитування у нашому Telegram-каналі про розчистку вулиць. Серед наших читачів 72% вказали, що їхні вулиці не чистили. Таке ж опитування близько 17:00 у понеділок, 8 січня, показало 58%.

Сьогодні, 9 січня, протягом дня синоптики прогнозують відсутність опадів та температуру від -9 до -7 градусів. Завтра, 10 січня, також без опадів, температура вночі від -9 до -7 градусів, вдень від -4 до -2. У четвер, 11 січня, вдень можливий невеликий сніг, температура від -2 до 0 градусів. Вночі буде без опадів, температура від -7 до -5.

На зображенні може бути: 1 особа та автомобіль
Авто, яке з'їхало з дороги на Святослава Хороброго у Хмельницькому

На зображенні може бути: 1 особа та сніжка

На зображенні може бути: снігоочисник, трактор та текст «29636 BX 2024/1/7 09:18»

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up