Зіткнення потягів на Кам’янеччині. Судили чергову залізничної станції

Зіткнення потягів на Кам’янеччині. Судили чергову залізничної станції
Тут і далі — фото ДСНС
  • Вантажний та пасажирський потяг із сотнею дітей зіткнулися на станції «Нігин».

  • Шість людей отримали травми.

Майже шість років тому, у травні 2017-го, на Кам’янеччині сталося зіткнення пасажирського та залізничного потягів. Подія трапилася поблизу станції «Нігин» у Гуменецькій ОТГ. У пасажирському потязі їхали понад сотня дітей. В результаті аварії травми отримали троє дорослих та троє дітей, загиблих не було.

Кілька років тривало слідство, і зрештою справа потрапила до суду. Підозрюваною стала чергова станції «Нігин». На думку слідства, саме її недбалість призвела до зіткнення потягів. Про це з посиланням на вирок суду повідомляє Zaxid.net.

У суді залізничниця, яку, до слова, звільнили 2018 року, свою провину не визнала. Пояснила, що дала дозвіл машиністу вантажного потяга заїхати на станцію, але з умовою, що він пропустить пасажирський. Пояснити, чому він не виконав вказівку, жінка не змогла.

Відео дня

Машиніст пасажирського потяга розповів, що помітив перед собою вантажний потяг за 100 метрів. Він почав гальмувати, але уникнути зіткнення вже не зміг. Машиніст вантажного потяга відмовився від свідчень, оскільки Конституція України надає право не свідчити проти себе.

Кам’янець-Подільський міськрайонний суд, який розглядав справу, визнав чергову по станції невинуватою. Вина жінки, на думку правосуддя, не доведена. Зокрема, через неналежно проведені експертизи.

«Укрзалізниця» назвала ймовірні причини зіткнення поїздів під Кам’янцем

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (16)
  • Владимир Демиденко

    Правильно судили, бо її фамілія, шлагбаум,
  • Михайло Рудий

    Винні мененджери які від залізниці далеко
  • Неля Пасічник

    Вина залізниці, тому, що немає ніяких доказів, немає записів архіватора кому які команди надавалися.
  • Waldem Ra

    💩

keyboard_arrow_up