100 мільйонів гривень з бюджету Хмельницького віддали в банк. На депозит

100 мільйонів гривень з бюджету Хмельницького віддали в банк. На депозит
Аби гроші робили нові гроші для міста, фінуправління цього року вперше розмістило гроші з казни Хмельницького на депозитах у державних банках.

Кругленька сума, а саме 131 мільйон гривень вільних лишків, у скарбничці міста наявна ще з минулого року. Тимчасово вільні гроші, які ще не встигли освоїти, вирішили розмістили у державних банках. Адже так вони принесуть додаткові прибутки казні у вигляді відсотків . Ці новації дозволила та контролюватиме комісія з різних представників влади: депутатів, контролюючих органів, Нацбанку та казначейства.

– Комісія розробили відповідні положення і порядки. За ними і дозволяється розміщувати вільні кошти місцевих бюджетів на рахунках саме державних банків. За умовами наших депозитів ми отримаємо понад 20 відсотків річних, які в майбутньому будуть вкрай необхідними для закладів освіти та охорони здоров’я. Повернути гроші ми зможемо за першою вимогою, аби не виникало жодних проблем з фінансуванням міста, – розповідає "ВСІМ" начальник фінуправління Хмельницької міської ради Сергій Ямчук.

Наразі в Україні є три державних банки: Ощадбнак, Укрексімбанк та Укргазбанк. Саме на їхніх рахунках і розміщені гроші міста.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (54)
  • Анонім

    Тепер зрозуміло чому головний бухгалтер фінуправління звільнилася з роботи. Прозріла, що краще з розумним загубити чим з дурнем знайти. Таку інвестицію  придумати міг лише невіглас Гончарук та"тіхопєрдов" Ямчук. Тепер нєфіг нам піднімати тариф на проїзд та комуналку. Гроші в казні і на відсотках зароблять.

    Анонім reply Анонім

    Бо вона була в долі, а твої соплі і воплі нічого неварті!

    Анонім reply Анонім

    Агонія почалась? Ну це вірно. Скоро свободівці підуть підібгавши хвости.

    Анонім reply Анонім

    Ми прийшли до влади назавжди!

    Анонім reply Анонім

    обратно по селам разогнать их, там надо, где отчий дом сначала сделать, а не там где уже все есть, но созданное другими.

    Анонім reply Анонім

    Поклали гроші на депозит, а самі напевно поїдуть на курорт. А що ж будуть робити ще поки проценти накапають?

    Анонім reply Анонім

    Валеряну собі накапай))

    Анонім reply Анонім

    Тобі нажаль нічого порадити не можна, як мізги отримати.
  • Анонім

    Слов нет, одними силами и в морду
  • Анонім

    Читаєш коментарі і дивуєшся. Люди ви реально дебіли? Чи вам просто, аби покритикувати? Вам пояснюють частину грошей бюджету розвитку, які йдуть на ремонт доріг і інше поки йдуть тендери і оформлення документів, проектів, а це півроку часу ПОКЛАЛИ на ДЕПОЗИТ!!!!!, раніше ці гроші просто тупо лежали і ні одна копійка не використовувалася!!!!! Зараз ці гроші принесуть місту, тобто всім нам з вами 10 чи 20 мільйонів гривень!!!!!!!! На рівному місті. Ці гроші знімуть і пустять на дороги, школи, садочки вже через півроку, але для міста зароблять!!!!!!!! Навіть якщо ви не любите Симчишина, або просто дебіли, зрозумійте це правильно!!!!! Садовий в Львові, коли побачив як зробив Симчишин поклав на депозит 95 мільйонів і заробить для міста своїх 10-12 мільйонів! А ви барани, критикуйте!

    Ксенія reply Анонім

    Реально  -не дебіли.    ..

    Анонім reply Анонім

    Ти де таке "пояснення" вичитав чи вичитала? Просто вільні кошти не освоїли у минулому році і поклали їх на депозит? Ніякі тендери не йдуть, влада просто не бачить проблем міста на вирішення яких ці кошти можна і потрібне вже використати, поки вони не знецінились від інфляції. Який дурень зараз кладе на депозит кошти, коли інфляція така значна? Так, вона не така як 2 роки назад, але все рівно мінімум 20-30% у цьому році буде інфляція. Попереду зростання зарплат, що також вплине на зростання рівня інфляції. Висновок єдиний. Свободівська влада просто викинула гроші платників податків, у кращому випадку зменшила їх.

    Анонім reply Анонім

    Сам дебіл. На депозитах у банках тільки пенсіонери заробляють або ледарі.

    Анонім reply Анонім

    Ну да раніше ці гроші просто тупо лежали на казначейському рахунку і не приносили ні копійки прибутку. Зараз заробили вже півтора мільйони - то ледарі. розумний ти.

    Анонім reply Анонім

    Не буду стверджувати де вони лежали раніше, але класти на депозит у банк - це також не краще рішення. Але звісно, якщо порівнювати з гіршим, тобто "просто лежали", то депозит краще. А якщо порівнювати з кращим, наприклад, інвестування у прибуткові проекти тощо, то звісно депозит це погано.

    Анонім reply Анонім

    Раньше столько не оставалось. Надо признать, что увеличение доходной части бюджета развития почти  на 100% за год, привело к отсутствию "мощностей" по их осваиванию. Наверное надо было пустить на пополнение техники коммунальных предприятий, школьного оборудования, тролейбусов... то есть то, что после тендера сразу получить можно.

    Анонім reply Анонім

    Кошти залишились завдяки децентралізації, а місцеві керівники не готові їх освоювати, хоча завжди кричали і вчорашні і сьогоднішні, що їм коштів не вистачає. Краще було показувати пальцем на Київ і казати, що звідти грошей не дають, ніж працювати. А зараз Кабмін прибрав таку можливість. Хоча Чернилевський досить ефективно на користь міста освоював ці кошти. Жаль, що його не обрали.

    Анонім reply Анонім

    А тобі нема кому сраку лизати))  жаль що її нема...)))

    Анонім reply Анонім

    Как так получилось, что такая такая сумма по залишкам осталась? Сколько долгов пред подрядчиками на начало года?Всегда оставалось примерно на 20% больше, чем долгов. Почему такую огромную сумму не освоили? Тендеры и всякая ерунда примерно 40 дней, и не каких не пол года. Если пол года то на 2017 еще больше останется. Тогда зачем накинули акцизов в бюджет развития, если освоить местные органы власти не готовы? Я вообще то не нанимал Симчишина что бы он мне по бумагам и счетам деньги гонял, больше или меньше, а для того, что бы освоил эффективно.

    Анонім reply Анонім

    Не освоїли, бо Симчишин займався розстановкою кадрів і у проблеми міста не вникав. Та й не факт, що вникне. Для цього мають буди господарські здібності. У нього їх немає. Він вчитель і крикун.

    Анонім reply Анонім

    Не освоїли, бо при владі були чернілевські і кампанія, люди далекі до роботи. вони виборами займалися. на грудень не освоєнних коштів залишили 200 мільйонів.

    Тендери і виготовлення ПКД - це три місяці, депозит лежить вже місяць. Влада вже по факту заробила для міста півтора мільйони. Зняти ці кошти можна коли буде потреба. Хоть завтра.

    Анонім reply Анонім

    Поки був Чернилевський, то кошти освоювали. Прийшов Симчишин і перестали. Тому залишок. Якщо не так, то давайте приклади, що зроблено відколи Симчишин?

    Анонім reply Анонім

    Ти просто псуєш повітря! Закрий свій рот, від тебе тхне!
  • Кот Рыжий

    Минулого року інфляція склала 50%. Який банк дасть хоча б половину цієї цифри?

    Анонім reply Кот Рыжий

    А цього року мінімум 12% по прогнозам, але цю цифру слід множити на 2 мінімум. То яка вигода із 20% річних з грошей у банку? Їх вже зараз потрібно вкладати у розвиток міста, а не у банку тримати. Прості люди депозити забирають із банків, розуміючи, що втратять їх, а наша влада з великим оптимізмом відкрила депозит. Вот насмішили))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:03 На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони 14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up