Скільки хмельничани готові платити за пальне (ОПИТУВАННЯ)

Скільки хмельничани готові платити за пальне (ОПИТУВАННЯ)
Фото - 24 канал
  • Ціни на пальне та черги за ним все ростуть. 
  • Скільки готові платити хмельничани?
  • Беріть участь в опитуванні.

Нулі на стелах АЗС, черги та підвищені ціни - все це реалії весни 2022. Дефіцит виник через рашистів, які обстріляли найбільші нафтобази та Кременчуцький нафтопереробний завод, що був основним виробником пального в Україні. Проблеми з пальним виникли в країні наприкінці квітня. Тоді невеликі мережі АЗС стали закриватися, інші запровадили обмеження - 10-30 літрів на авто. 

Який прогноз дають експерти?

Що ж буде із пальним надалі? Перший віцепрем'єр, міністр економіки України Юлія Свириденко повідомила під час пресконференції, що Україна отримає допомогу від Польщі. За її словами, з польських запасів буде відправлено 25 тисяч тонн бензину, щоб збалансувати ринок пального.

Раніше Юлія Свириденко зазначала: внаслідок дефіциту пального серед населення спостерігається паніка. Мовляв, через це споживання бензину зросло на 12%, а дизпалива - на 27%. Так, уряд вирішив загасити попит на пальне шляхом тимчасового скасування державного регулювання цін.

Відео дня

Коли ж ринок наповниться? Влада вже не дає оптимістичних прогнозів про стабілізацію ситуації протягом кількох тижнів. Представники галузі кажуть, що це станеться лише через два-три місяці. 

Наявність пального можна перевірити у додатках

Кожна мережа АЗС має свій мобільний додаток та сайт, на яких теж можна перевірити наявність пального. Всюди вказані ліміти, способи оплати та графік роботи.

У заправок WOG є додаток Pride. Заправки OKKO мають мобільний застосунок Fishka. У заправок ANP і Авіас - Energy. АЗС UPG мають однойменний додаток на смартфон - UPG. 

Паливні картки можна придбати онлайн через мобільні додатки. Мережі АЗС мають свої застосунки. Потрібно їх завантажити, прив’язати до додатка свою банківську картку, придбати пальне і розпочати пошук АЗС, де можна його отримати. Так можна придбати паливо БРСМ, UPG, Авіас та WOG. На OKKO нові договори на продаж паливних карток та талонів тимчасово не укладають. Про це повідомляють на їхній гарячій лінії та на сайті.

Які ціни на бензин у Хмельницькому

Так, вартість за літр бензину та дизельного палива стрімко зросла.  Водночас урядом рекомендовано зберігати граничну вартість на бензин - 52 гривні за літр, на дизпаливо - 58 гривень.


 

Опитування

Скільки ви готові платити за пальне?

Вчора, 22 травня, начальник ОВА Сергій Гамалій наголосив, аби мешканці області виїжджали на власному авто лише в разі крайньої потреби. Також він додав: представники критичної інфраструктури повністю забезпечені пальним. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Славик Мельник

    100гр за литру бензин готов платить
  • Віталій Українець

    Ціна має складати 1  макс 1.5$ літр.
  • Світлана Женжебір-Плахтій

    Спочатку нехай бензин буде,  потім можна обговорити ціни на бензин.Якщо вистояти у черзі 6 годин, п'ять хвилин під час заправки і.... 20 літрів маєш.Це кому повезло і бензину вистачило. Отож бензину немає. Тоді який сенс ціни обговорювати?
  • Читач04

    У Польщі щотижня ціна на пальне падає на 25-35копійок!,в нашій державі щодня ціни підвищуються!

    Працівники критичних інфраструктур, купуючи/отримуючи по талонах пальне в каністри. Потім просто перепродують.

    Все чудово.....

keyboard_arrow_up