Біля ЦНТЕІ будується освітній простір з паркінгом, — Леонід Прус

Біля ЦНТЕІ будується освітній простір з паркінгом, — Леонід Прус
Леонід Прус та філія Донецького національного університету
  • Роботи біля будівлі у центрі припинені, принаймні поки що.

  • Що каже директор філії ДНУ, на балансі якого перебуває будівля?

Скандальне будівництво біля будівлі ЦНТЕІ у центрі Хмельницького наразі припинилося. Станом на сьогодні, 9 березня, там немає паркану та не ведуться роботи. У міськраді також підтверджують припинення робіт, до того ж там вирішили скасувати містобудівні умови та обмеження, видані 2014 року. Як розповідав раніше виконувач обов’язки начальника архітектури Максим Дружинін, була досягнута домовленість про припинення будівництва.

А тим часом стала відома позиція ще однієї сторони цієї ситуації — директора філії Донецького національного університету Леоніда Пруса. Сам університет розташований у Вінниці, на його балансі й перебуває будівля ЦНТЕІ.

Як ми вже писали раніше, у документах на будівництво йшлося про «добудову торгово-офісних приміщень» з підземним паркінгом. Тим часом Леонід Прус каже, що там мало з’явитися приміщення з коворкінгом, конференц-залами, освітнім простором для студентів університету і тим же підземним паркінгом. Про це він розповів у коментарі «Суспільному».

Відео дня

За словами Леоніда Пруса, для будівництва залучили інвесторів. Кого саме, у розмові з журналістами він не назвав.

— Ця наша будівля лабораторного корпусу взагалі є якимсь таким насліддям радянщини. Ідея університету — залучити інвестора, щоб покращити фасади цієї будівлі. В позаминулому році була ситуація, що на дев'ятому поверсі шибка відкололася і мала впасти. Ми там викликали верхолазів та усували цю річ. Торік елементи конструкції прийшли в непридатний стан: арматура прогнила, впала штукатурка перед входом, — сказав керівник філії університету.

Дозвіл на будівництво був виданий з порушеннями. Про це розповів керівник управління архітектури Максим Дружинін.

Територія, де мало вестися будівництво, зараз не у найкращому стані. Там частково знята плитка та розрита земля. Та частина плитки, що ще залишилася, неодноразово викликала нарікання хмельничан. Люди скаржилися, що вона місцями розбита та просіла. Як ідеться у сюжеті, там планують зробити сквер.

Додамо також, що вже згаданий Леонід Прус був головою Хмельницької ОДА у березні-вересні 2014 року. Відомий тим, що тікав через вікно з Будинку Рад від розгніваних активістів.

Народився теперішній керівник філії ДНУ у Старосинявському районі на Хмельниччині. Навчався на агронома та згодом працював за спеціальністю. Протягом 2007-2011 років був членом «Батьківщини», 2011-2012 — «Партії регіонів», від 2012 — «УДАРу». Також 2012 року його призначили директором Хмельницького обласного державного центру експертизи сортів рослин. 2014 року він нетривалий час був головою Хмельницької ОДА.

Нижче нагадаємо хронологію скандалу з будівництвом біля будівлі ЦНТЕІ:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (34)
  • Віктор Кравчук

    Алёна Грабар він був і є злодієм, подивіться,історію за 2014 рік де це чмо працювало,і при якій банді і як тікав через вікно ,і як так сталося що ця істота працює в філіалі Донецького університету, щось дуже багато збігів

    Віктор Кравчук reply Віктор Кравчук

    Алёна Грабар а хто це чмо поставив ректором донецької мафії, це разом з ним берети взятки в університеті,і хто ця людина по спеціальності яке він має відношення до вузу

    Алёна Грабар reply Віктор Кравчук

    Віктор Кравчук Мені не потрібно дивитись історію, я її знаю досконало. Так само, як знаю Леоніда Пруса. Це освічена, інтелектуальна людина, яка в 2014 році працювала на посаді
  • Алёна Грабар

    Віктор Кравчук Якщо бажаєш людині, щоб її з'їли хробаки, то в житті так стається, що це побажання спрацює на тебе. Слідкуйте за своїми думками, та словами.
    Леонід Прус ніколи не був регіоналом, якщо є докази надайте і не дуріть людям голову.
  • Неля Крижановская

    Люди,чому ви такі злі.В країні війна,а ви злість підгодовуєте.Більше доброти потрібно.
  • читач34

    Чому цього оладка ще  не мобілізували? "забронювали" як цінний кадровий резерв? Позакривайте всі вікна в військоматі і - велкам!

keyboard_arrow_up