Біля ЦНТЕІ відновили скандальне будівництво (ФОТО, ВІДЕО)

Біля ЦНТЕІ відновили скандальне будівництво (ФОТО, ВІДЕО)
Фото Тетяни Лукіної
  • Після першої спроби почати роботи будівельні огородження прибрали комунальники.

  • На них написали заяву до поліції та арештували техніку.

  • Роботи тим часом тривають.

Біля будівлі ЦНТЕІ у центрі Хмельницького відновили будівельні роботи. Станом на сьогодні, 5 березня, близько 15:00 там частково прибрали плити. Також працював трактор, який вибирав ґрунт у місці розриття. Паркан навколо місця робіт також відновили. Відео такого змісту журналістам надіслала читачка Наталія.

У відділі управління міським господарством журналісту vsim.ua розповіли, що не знають, хто і які роботи там проводить. Однак це точно не ремонтні роботи на зразок усунення пориву труби.

Нагадаємо, що блоки та частково зведений паркан біля будівлі ЦНТЕІ помітили кілька днів тому. Таким чином зазвичай обгороджують будівельні майданчики. Після цього усе це прибрали комунальні служби. Також чиновники звернулися до правоохоронних органів. І будівля, і земля під нею є державною власністю.

Відео дня

Відтак на комунальників написали заяву до поліції, а їхню техніку арештували. Про це журналісту vsim.ua розповів заступник міського голови Хмельницького Василь Новачок.

Нагадаємо хронологію подій, які описана у наших попередніх матеріалах щодо будівництва біля ЦНТЕІ:

Додамо також, що інформація про будівництво біля ЦНТЕІ відсутня у системі електронних закупівель «Prozorro». Це може вказувати на те, що воно ведеться коштом приватних компаній або фізичних осіб. У випадку, якщо будівництво буде продовжене й закінчене, власник новобудови зможе претендувати й на земельну ділянку. Адже законом передбачена можливість приватизації землі власником нерухомості, яка на ній розташована.

Таким чином свого часу люди, пов’язані з депутатом міської ради Віталієм Худецьким. Більше про це можна дізнатися з окремого матеріалу.

Поспілкуватися з представниками Донецького національного університету та його хмельницької філії журналісту vsim.ua не вдалося. Ми й надалі будемо стежити за цією ситуацією та підготуємо матеріал, якщо з’явиться нова інформація.

Фото Тетяни Лукіної

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (17)
  • Федір Козак

    Міська влада замість того щоб знайти відповідальних за це осіб, перекидує відповідальність на обласну адміністрацію - інтриги, розлідування 😂
  • Леонід Левчук

    І хто ж дозволив будування і затвердив план, і де той план взагалі?

    Маріка Мількіна reply Леонід Левчук

    Леонід Левчук Виявляється усі дозволи є і усе легально, просто комусь вигідно роздувати з цього проблему! 😔

    Таня Терещенко reply Леонід Левчук

    Леонід Левчук наші продажні чиновники. Які тільки думають на чому би ще зірвати куш і чим побільше, все ніяк нажертися не можуть.😡😡😡
  • Руслан Вовк

    А від коли зміна цільового призначення ділянки за правом власника це порушення? Розбиратись потрібно з тими хто цю землю надав і надає дозвои для будування!
  • Валентина Слоик

    Бо гроші роблять все

keyboard_arrow_up