Гамалій та рівненський підрядник. Нові деталі про будівництво біля ЦНТЕІ

Гамалій та рівненський підрядник. Нові деталі про будівництво біля ЦНТЕІ
Фото станом на 2 березня
  • Донецький університет вирішив почати будівництво у Хмельницькому.

  • Для цього скористалися документами восьмирічної давності.

  • Дізнавайтеся нові деталі скандалу.

Днями ми розповідали вам про те, як просто на тротуарі біля будівлі ЦНТЕІ на вулиці Свободи з’явився будівельний майданчик. Хмельничани помітили будівельні блоки та частково встановлений паркан на них. Такою конструкцією зазвичай обгороджують будмайданчики, аби відокремити їх від пішохідної чи проїжджої частини.

Як вдалося з’ясувати журналісту vsim.ua, замовником будівництва є Донецький національний університет, розташований у Вінниці. Саме його філія є балансоутримувачем будівлі ЦНТЕІ. Дозвіл на будівництво видала Державна інспекція містобудування та архітектури.

Підставою були містобудівні умови та обмеження, видані управлінням архітектури міської ради у листопаді 2014 року. Цю документацію отримало державне підприємство «Хмельницький державний центр науки, інновацій та інформатизації». Раніше воно мало назву «Хмельницький державний центр науково-технічної і економічної інформації», тобто «ЦНТЕІ». Підприємство було ліквідоване 2016 року. Того ж року в будівлі ЦНТЕІ з’явилася філія ДНУ. Університет є правонаступником ліквідованого підприємства.

Відео дня

Згідно з документацією, біля ЦНТЕІ мали збудувати триповерхове торгово-офісне приміщення. Виконувач обов’язки начальника управління архітектури міськради Максим Дружинін розповів журналісту vsim.ua, що будівельні роботи були зупинені. З приводу цього чиновники звернулися до правоохоронних органів.

Тепер же щодо будівництва стали відомі нові деталі. Ми вже розповідали про те, що для земельної ділянки, де розташована будівля ЦНТЕІ, змінили цільове призначення. Замість «для будівництва і обслуговування будівель закладів освіти» стало «для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови».

Як з’ясувалося, рішення щодо зміни цільового призначення прийняла Хмельницька обласна військова адміністрація у січні цього року. Відповідний документ з підписом голови ОВА Сергія Гамалія опублікував міський голова Олександр Симчишин.

Фото, опубліковане Олександром Симчишиним

Підрядником же будівництва є рівненська фірма — ТОВ «Роурен». Вона зареєстрована у липні 2015 року з основним видом діяльності «Будівництво житлових і нежитлових будівель». Власником за засновником підприємства є мешканець Шепетівки Олександра Сорочинський. Такі дані є в аналітичній системі «YouControl».

Немає опису світлини.
Фото, опубліковане Олександром Симчишиним

Цікаво, що будівництво мало вестися, найімовірніше, коштом приватних фірм або фізичних осіб. Інакше відомості про це мали б з’явитися у системі електронних закупівель «Prozorro», однак їх там немає.

Ми продовжимо стежити за цією ситуацією. У випадку, якщо з’явиться нова інформація, ми підготуємо окремий матеріал.

Читайте також:

Вимкнути перевіркуПреміум поради

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Читач63

    Виділення земельної ділянки та контроль за усім, мала б здійснювати міська рада. Тож, як можна стверджувати, що військова адміністрація причетна до будівництва біля ЦНТЕІ, адже вона надала дозвіл на зміну цільового призначення ділянки за законним правом власника землі?!
  • Тамара Олійник

    Чомуж не відомо, що будується ???  Гамалій напевно знав , що підписував… от і нехай дасть відповідь хмельничанам!
  • Дмитрий Гулевский

    Дякуємо журналістам і свідомим громадянам України. На диво швидко все зникло. А бімбасовці тепер можуть покласти якісну тротуарну плитку і зробити кольорові газони,доріжки для зручності Хмельничанам . Слава Україні
  • Читач70

    Гамалій повинен піти на*уй!

    Юлія Пукліч reply Читач70

    14 березня вже пішов... і з позором... і за руZZкім кораблем. СУКА.

    Дмитрий Гулевский reply Читач70

    За маЦквою 😀😀😀

keyboard_arrow_up