Буде більше овочів: як проходить посівна кампанія на Хмельниччині

Буде більше овочів: як проходить посівна кампанія на Хмельниччині
  • Аграрії краю планують посіяти ярини на 850 тис. гектарах землі. 

  • Роботи вже виконали на 80%. 

  • Цьогоріч більше займатимуться овочами.

Посівна кампанія на Хмельниччині стартувала в середині березня. Цьогоріч аграрії планують засіяти ярини на понад 850 тисячах гектарів землі. Про це журналістці vsim.ua розповіла начальниця відділу агропромислового розвитку Управління розвитку Агропромислового комплексу та земельних відносин Хмельницької ОВА Ванда Сердюк. 

– Сільськогосподарські підприємства забезпечені матеріально-технічними ресурсами для вчасного проведення посівної кампанії. Тому плануємо, що при відповідних погодних умовах, до кінця тижня – за десять днів будуть посіяні всі ранні культури. Земля не гумова, практично все посівається. 

Що уже зробили 

На 80 тисячах гектарів виділені під ранні зернові культури, а саме яру пшеницю, ячмінь горох та овес. На сьогоднішній день вже посіяли: 

Відео дня

Разом з тим аграрії вже сіють і пізні культури. Наприклад, кукурудзи - 1000 гектарів із 200 тисяч запланованих. Паралельно проводиться й посів кормових: як однорічнорічних, так і багаторічних. Щодо цукрового буряка то наразі виконали лише 25% від запланованих. 

Також продукцію й експортуватимуть. Згідно із даними Головного управління статистики у Хмельницькій області, за січень з області продали зернових на понад 23 мільйони доларів. Також буде акцент на цукрі. До слова, у 2023-му його продали за кордон майже вдесятеро більше, ніж в 2022-му. 

Буде більше овочів 

В Управлінні Агропромислового комплексу області розповіли: вже активно садиться картопля, також цьогоріч робитимуть акцент й на вирощуванні овочів. Все тому, що в низці південних регіонів України ведуться бойові дії, інша – тимчасово окупована. Всього цього вистачить, щоб покрити потреби подолян, а також внутрішньо переміщених осіб, за рахунок яких зросла кількість населення в області. 

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up