Ціни на сало і м’ясо: де вигідніше купувати у Хмельницькому

Ціни на сало і м’ясо: де вигідніше купувати у Хмельницькому
  • Продовжуємо моніторити ціни на продукти у Хмельницькому. 
  • Як змінилась вартість свинини навесні?
  • Дізнавайтесь ціни на сало і м’ясо. Переглядайте інфографіку.

Журналісти vsim.ua продовжують слідкувати за вартістю продуктів у Хмельницькому. Щомісяця на нашому сайті ми розповідаємо про вартість яєць, круп, молочних виробів та овочів. 

Цього разу розповімо про вартість сала і м’яса. Востаннє ми аналізували їх ще взимку. Як змінились ціни за останніх кілька місяців?

Додамо, що на вартість впливає багато фактів. Це сезонність, ціни на енергоносії, а також вартість кормів. Самі ж продавці розповідають, що ціни на ринку залежать і від тих, що в магазинах. 

Відео дня

Впливає і попит. До прикладу, перед святами він як правило, збільшується. Зокрема, перед Великоднем. 

Для порівняння журналістка відвідала найпопулярніші точки, куди хмельничани вирушають за м’ясом – це павільйони на центральному ринку і «Ранковому» по Кам’янецькій. А також дізнались ціни в магазині мережі «М’ясна лавка». 

Детальніше дізнавайтесь з інфографіки. 



Який прогноз?

Аналітики кажуть, у 2024-му ціни на свинину поки падають. До прикладу, домашнє сало здешевшало в середньому на 18 гривень, м’ясо – на 13. Однак тенденція може змінитись. 

Як пояснюють в Асоціації «Свинарі України», ця тенденція продовжуватиметься й надалі, але ситуація може  змінитись перед сезоном барбекю та Великоднем. Так, хоча ціна свинини падає, знижується і її кількість, наприклад, за січень-лютий було імпортовано лише 600 тонн, що у 4,5 рази менше, ніж за січень-лютий 2023 року, – цитує експертів «Телеграф». 

Як додає керівниця аналітичного відділу Асоціації «Свинарі України» Олександра Бондарська, закупівельні ціни на живу свинину українського виробництва потроху зростають, хоча вони нижчі, ніж наприклад у лютому 2023 року. При цьому вартість у супермаркетах для покупців продовжує знижуватись – у лютому вона коштувала в середньому 191 гривню за кг, що на 5,6 грн менше ніж у січні.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up