Чому не запускають колесо огляду в парку Чекмана

Чому не запускають колесо огляду в парку Чекмана
  • Вартість реконструкції складає понад дев’ять мільйонів гривень.

  • Спершу договір уклали з одним підрядником, а потім розірвали та уклали з іншим.

  • Ми дізналися, що заважає запустити атракціон.

У парку Чекмана завершили реконструкцію колеса огляду, яке розташоване поблизу зупинки «Вулиця Паркова». Наразі технічно воно готове до запуску. Про це журналістам vsim.ua розповів заступник міського голови Хмельницького Василь Новачок.

Коли ж колесо розпочне роботу? На це питання Василь Новачок відповів так:

— Як Бог дасть. Точніше не скажу, тому що технічно воно готове. На скільки вдасться швидко зробити документи й все це здати в експлуатацію, я сказати не можу. Дуже б хотілося, щоб до кінця цього року воно було повністю готове до експлуатації зі всіма відповідними дозвільними документами. Але не можу тут щось обіцяти, тому що тут питання, яке від нас дуже мало залежить, — розповів чиновник.

Відео дня

Для запуску атракціону потрібні дозволи, зокрема, Державної інспекції архітектури та містобудування та Держпраці:

— Колись така структура була — ДАБІ, треба здати (в експлуатацію — прим. авт.) в ній, ДАБІ вже немає, створена інша структура (ДІАМ — прим. авт.), з нею поки що алгоритм дій настільки не відлагоджений, щоби воно було швидко. Далі потрібно від Держпраці взяти дозвіл на експлуатацію об’єкта підвищеної небезпеки, це паперова робота, яка може затягнутися на два місяці, а може й більше, ми не знаємо.

Нагадаємо, що реконструкцією колеса огляду спершу займалося ТОВ «Інженерно-будівельна компанія „Гайвей“». Договір був укладений у січні 2020 року, а потім був розірваний за згодою сторін. Сума складала 3 950 100 гривень, з них фактично підряднику виплатили 931 600,07 гривні.

Потім договір на реконструкцію уклали з іншою фірмою — ТОВ «Світ розваг Хмельницький». Цього разу сума склала 9 219 506,52 гривні. Така інформація є системі електронних закупівель «Prozorro».

Переглядайте свіжі фото колеса огляду, а також старі світлини за посиланням.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (17)
  • Nataliya Stepanova

    Кисню в лікарнях немає, ліжок в лікарнях немає, дитячі будинки в жахливому стані… зато є колесо, на якому всіх нас і крутять, за мільйони…
  • Vadim Muliar

    За що такі грошиська

    Фёдор Жубрицкий reply Vadim Muliar

    Vadim Muliar за дешеві кабінки
  • Бетлій Сергій

    Неможуть запустити по переіменували вулиці і тепер не знають де воно знаходиться. На флагшток знайшли на прапор знайшли а колесо запустять десь на новий рік, щоб документацію робити в 21 році а доробляти і затверджувати в 22. Маразм технічно готове а паперово ні. І це в час компютерних технологій? Во дійсно без папірчика ти просто купа заліза а з папірчиком колесо огляду.
  • Зінаїда Пасічнюк

    Це розкрадання коштів.

keyboard_arrow_up