Де дешевше у Хмельницькому: порівнюємо ціни на цукор, крупи і борошно

Де дешевше у Хмельницькому: порівнюємо ціни на цукор, крупи і борошно
  • Продовжуємо моніторити ціни на продукти у Хмельницькому. 
  • Дивіться інфографіку і дізнавайтесь, де дешевше.

Продукти харчування продовжують дорожчати і на це впливає безліч чинників: війна, економічна криза, порушення логістики, перебої з електроенергією. Українці гостро відчувають масове здорожчання, яке торкнулось всього - м’ясних продуктів, молочки, яєць, овочів та фруктів. 
Найбільший пік зростання цін зазвичай спостерігається перед святами, як Новий рік чи Великдень. 

Журналісти vsim.ua продовжують слідкувати за вартістю продуктів. Щомісяця ми моніторимо ціни на м’ясо і сало. А також аналізуємо вартість яєць, овочів, борщового набору і соціально важливих продуктів. До слова, востаннє ми порівнювали вартість овочів перед Великоднем, а також дізнавались ціни на паски у Хмельницькому.

Цього разу аналізуємо “соціальний” набір - цукор, сіль, борошно, а також кілька видів круп. Обрали для цього три продовольчих ринки міста - центральний, “Ранковий” на Кам’янецькій і ринок “Дубове”. 

Відео дня

Серед круп вибір зупинили на більш популярних серед покупців - це гречка, рис, вівсяні пластівці і манка. 

Детальніше ціни можете переглянути в інфографіці. Додамо, що найнижчу вартість продукту ми позначили підкресленням. 

Що кажуть експерти?

В Україні зросла ціна на харчову сіль. Українські супермаркети підняли ціну на цей продукт. Здорожчала вона й на ринках. 

За даними порталу Minfin, починаючи з серпня 2022 року, сіль в Україні постійно дорожчає. У листопаді-грудні минулого року та в січні 2023 року цінник був на рівні 32,55 грн/кг, і знову пішов вгору.

Що до цукру, то вартість цього продукту змінювалась найменше впродовж минулого року. Однак як прогнозують експерти, ця тенденція добігає кінця. Щонайменше на 5–7% може здорожчати цукор найближчим часом. Додамо, що традиційно вартість підвищується й у сезон консервацій.

Читайте також:

Де дешевше? Порівняли ціни на овочі у Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up