Де дешевше? Порівняли ціни на овочі у Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА)

Де дешевше? Порівняли ціни на овочі у Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА)
  • Продовжуємо моніторити ціни на продукти у Хмельницькому.
  • Як змінилась вартість овочів перед Великоднем?
  • Дізнавайтесь, де вигідніше і переглядайте інфографіку.

Вартість продуктів харчування продовжує зростати й причин цьому безліч: війна, економічна криза, порушення логістики, відключення електроенергії, сезонність. Подорожчання торкнулось всього - м’яса і сала, молочних продуктів, яєць та овочів. До слова, лише за два місяці 2023 в Україні овочі здорожчали на 21,2%. Окрім цього, тенденцію до зростання цін спостерігаємо і перед Великоднем. Додамо, що православні українці цьогоріч відзначатимуть свято вже цієї неділі, 16 квітня. 

Журналісти vsim.ua продовжують слідкувати за вартістю продуктів. Щомісяця ми моніторимо ціни на м’ясо і сало. А також аналізуємо вартість яєць, овочів, фруктів і соціально важливих продуктів. Отож, як змінилась у Хмельницькому вартість овочів перед святом?

Журналістка vsim.ua відвідала і промоніторила ціни на двох продовольчих ринках, а також в кіоску “Фруктовий рай” й супермаркеті “АТБ”. Обрали перелік тих овочів, які найчастіше купують хмельничани до столу. 

Відео дня

Пропонуємо переглянути ціни в інфографіці. Найнижча ціна на товар підкреслена лінією.


Експерти прогнозують подорожчання

Аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Максим Гопка зазначив, що найбільш різкий ріст цін спостерігається на фрукти та овочі (цибуля, морква, огірки, помідори).

  • «Через те, що внутрішніх запасів овочів не вистачає, присутність імпортних товарів на українському ринку збільшується другий місяць поспіль. А імпортна продукція коштує дорожче як через більшу собівартість, так і через дисбаланс попиту та пропозиції на світовому рівні», – пояснив Максим Гопка. 

Завідувачка відділу ціноутворення та аграрного ринку ННЦ «Інститут аграрної економіки» Інна Сало прогнозує, що в Україні протягом першого півріччя 2023 року під впливом сезонного чинника очікується зростання цін на фрукти на 10-15% та овочі на 15-20%.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Олег Викторов

    Дешевше якщо вкрасти
  • Віктор Білик

    Вдома на городі дешевше
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗️Оперативно слідкуйте за новинами у нашому Telegram-каналі - https://t.me/vsimnews

  • Світлана Друченко

    Оптовий дубово дорогий,краще в супермаркеті

keyboard_arrow_up