Де вигідніше у Хмельницькому? Порівняли ціни на кавуни, черешню і лохину

Де вигідніше у Хмельницькому? Порівняли ціни на кавуни, черешню і лохину
  • Продовжуємо моніторити ціни на продукти у Хмельницькому. 
  • На прилавках з’явились кавуни й багато літніх ягід.
  • Дізнавайтесь, де вигідніше і переглядайте інфографіку.

Журналісти vsim.ua продовжують слідкувати за вартістю продуктів. Кожного місяця ми моніторимо ціни на м’ясо і сало у Хмельницькому, а також аналізуємо вартість яєць і соціально важливих товарів.

Минулого тижня ми розповідали, скільки коштує молочна продукція. Для порівняння взяли ціни на продовольчих ринках, а також в супермаркеті та магазині. Детальніше пропонуємо переглянути за посиланням. 

Коли до літа залишились лічені дні, на прилавках з’явилось все більше сезонних ягід і фруктів. Черешня, лохина, абрикоси…Пропонують і соковиті кавуни. Від широкого вибору розбігаються очі. Експерти кажуть, ціни дещо нижчі порівняно з минулим роком. Це пов’язано переважно зі збільшенням площі посівів.

Відео дня

До прикладу, кілограм абрикосів пропонують від 100 гривень. Ціни на лохину стартують від 450 гривень за кілограм. Дізнавайтесь детальніше вартість в інфографіці. 



Отож, вигідніше за ягодами і фруктами прямувати на ринок. Попри дещо “кусючі” ціни, полуниця на хмельницьких ринках продовжує дешевшати. До прикладу, біля входу на ринки її продають за 70-75 гривень, на самому базарі можна знайти за 45-50 гривень. Продавці кажуть, полуниця привезена із Закарпаття і Чернівців. 

Варто додати, що вибір ягід у супермаркеті не такий великий. До прикладу, в "АТБ" із наших вище перелічених позицій вдалось знайти лише абрикос. Його вартість - близько 98 гривень за кілограм.

Що кажуть експерти?

Фахівці пояснюють, лохина вирощується на Півночі, Заході й частково в центральній частині Україні. Тому окупація не позначилась на вирощуванні цієї рослини. 

Президент Української плодоовочевої асоціації (УПОА) Тарас Баштанник:

  • Лохини стало дуже багато, а ринків споживання — набагато менше.Багато платоспроможних людей виїхали за кордон. Лохина ж поїхати за ними не мала змоги, тому що логістика була дуже дорога і довга через черги. А лохина — це такий товар, який швидко псується. Хоча експорт лохини здійснювався, проте збільшення його не спостерігалось та залишалось на рівні минулого року. Усе це стало причиною того, що на ринку лохини цього року було дуже багато. В цьому немає нічого дивного. Лохина — це вже "народна" масова ягода, і кінцева ціна 50-60 грн/кг — це майбутнє найближчих років. 

Що ж до кавунів, то їхній сезон припадає на кінець літа. Тому ціни почнуть спадати в липні-серпні.

Читайте також:

Полуниця і молода картопля: які ціни у Хмельницькому та чи безпечно їсти

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анатолий Шевлюга

    На кавуни якраз сезон можна понять на чому вони вирощені адже у нас немає СЕС такщо пливе до нас що попало і без перевірки а потім хворіють суглоби всьому свій час

keyboard_arrow_up