Декларацію колишнього голови Хмельницької ОДА Олександра Корнійчука перевірить НАЗК

Декларацію колишнього голови Хмельницької ОДА Олександра Корнійчука перевірить НАЗК
  • Колишній голова Хмельницької облдержадміністації Олександр Корнійчук став одним з чиновників, яких перевірить НАЗК. 
  • Вони мають звірити відомості, які він вніс у декларації за 2015 рік. 
  • Що в ній було, дізнавалися журналісти vsim.ua. 

Національне агентство із запобігання корупції перевірить 160 електронних декларацій топ-чиновників. До цього переліку увійшов колишній голова Хмельницької облдержадміністрації Олександр Корнійчук. Він перебував на посаді з квітня 2016 до травня 2018 року. НАЗК планує перевірити декларацію екс-чиновника за 2015 рік. 

Що задекларував у 2015

Журналісти vsim.ua проаналізували, що показав у декларації Олександр Корнійчук. Вивляється, колишній голова ОДА володіє трьома будинками та вісьмома земельними ділянками. Окрім цього, має ще й 15 нежитлових приміщень різною площею. Дружина екс-чиновника задекларувала квартиру, 4 земельні ділянки, напівпідвальне приміщення та нежитлове приміщення. 

Катався у 2015 Олександр Корнійчук на двох авто: "Renault Kangoo" та "Mitsubishi Pajero". Його дружина ж мала у власності три машини: "Fiat Doblo", "Opel Vivaro" та "Toyota Land Cruiser". 

Відео дня

У декларації екс-чиновник вказав, що володіє виробничо-комерційною фірмою "Заріччя", яка знаходиться у Старокостянтинові. За 2015 рік Олександр Корнійчук отримав майже 60 тисяч гривень допомоги по безробіттю. На банківських рахунках колишній голова ОДА мав трохи більше 60 тисяч гривень, а його дружина - майже 300 тисяч. Крім того, готівкою екс-чиновник назбирав 100 тисяч доларів та 6 мільйонів гривень, дружина Олександра Корнійчука, тим часом, задекларувала 3 мільйони готівки. 

Що змінилося у деклараціях за 2016-2017

Знайшли ми і декларації Олександра Корнійчука за 2016 та 2017 роки, які він подавав, будучи на посаді голови Хмельницької ОДА. Що ж у них змінилося порівняно з 2015 роком?

Отож, у 2016 у екс-чиновника з'явилася ще одна земельна ділянка. А фірму Олександр Корнійчук "переписав" на дружину. Вона, у свою чергу, того року продала один зі свої авто - "Fiat Doblo". Заробив тодішній голова ОДА майже 130 тисяч гривень за рік. Крім того, взяв кредит у банку на 50 тисяч та отримав у спадщину 40 тисяч. А от дружина "нажила" цілі статки - від підприємницької діяльності заробила більше 800 тисяч гривень. 

У 2017 в Олександра Корнійчука з'явилась ще одна велика земельна ділянка і селі Немиринці. Того ж року він продав свій автомобіль "Renault Kangoo". Заробив екс-чиновник вдвічі більше, ніж попереднього року - 240 тисяч гривень. Дружина Корнійчука задекларувала 900 тисяч доходу від підприємництва та 400 тисяч процентів в "Украгазбанку". 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Oksana Rudyk

    Бідолаха,все це непосильним трудом!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up