Державні аудитори знайшли порушень в обласній стоматполіклініці на 15 мільйонів гривень

Державні аудитори знайшли порушень в обласній стоматполіклініці на 15 мільйонів гривень
  • Спеціалісти провели державний аудит в установі. 

  • Вони з’ясували, що керівництво закладу прийняло кілька рішень, які спричинили витрат на мільйони.

  • Дізнавайтеся що ж не так у стоматологічній поліклініці. 

Нещодавно фахівці управління Держаудитслужби в Хмельницькій області провели державний фінансовий аудит діяльності обласної стоматологічної поліклініки. Під час перевірки вони виявили цілий ряд управлінських рішень, які з вересня 2019 по квітень 2022 зумовили втрати на суму понад 15 мільйонів гривень. Про це повідомляє пресслужба Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області

Так, аудитори з’ясували, що з цих 15 мільйонів — 12,1 мільйони гривень становлять втрачені (не отримані) доходи. Ще 3,2 мільйони витратили впусту — на “непродуктивні (зайві) витрати”. А фінансових порушень поліклініки знайшли на 14,6 тисяч гривень.

У закладі за півтора роки витрати перевищили доходи. Це спричинило виникнення заборгованості з виплати заробітної плати працівникам. Тож з обласного бюджету на погашення зарплат використали понад 2,4 мільйони гривень.

Відео дня

— Зокрема, аудиторським дослідженням зафіксовано факт заниження у розрахунках вартості наданих медичних послуг розміру заробітної плати лікарів з відрахуваннями порівняно із її фактичним нарахуванням (і виплатою), що спричинило втрату доходів щонайменше на суму 3 мільйони гривень, — зазначають фахівці. 

Крім того, розраховуючи тарифи на послуги, працівники стоматполіклініки неврахували підвищення розміру заробітної плати у 2022 році. А відтак не отримали доходів ще на 1,1 мільйона гривень.

Пільговим категоріям населення стоматологічні послуги надавали не в поному обсязі. Це також не дало змоги отримати 2,4 мільйони гривень доходів.

— За умови перегляду цін на платні послуги, а також запровадження надання населенню послуг з імплантації та інших інноваційних стоматологічних послуг підприємство не втратило б можливості отримання додаткового доходу на розрахункову суму майже 2,9 мільйонів гривень, — додають фахівці. 

Робітникам, які працювали не на повну ставку, платили доплати до мінімального розміру єдиного соціального внеску. Це, знову ж зазначають, призвело до непродуктивних витрат на суму понад 700 тисяч гривень.

Щодо приміщень стоматполіклініки — тут також знайшли порушення. Одне приміщення здавали в оренду окремо, хоч орендар надавав у ньому такі ж послуги, що можна було отримати в закладі. А інше приміщення не використовували взагалі. Таким чином недоотримали ще 200 тисяч гривень доходу. 

Крім того, встановлено факти: 

За результатами аудиторського дослідження керівництву стоматполіклініки надали рекомендації, як усунути недоліки і порушення та поліпшити управління підприємством.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Таня Сонг

    А хто слідуючі ?
  • Марина Гончар

    За результатами аудиторського дослідження керівництву стоматполіклініки надали рекомендації, як усунути недоліки і порушення та поліпшити управління підприємством.🔥
  • Тетяна Чернова

    Вихід один по усуненню недоліків - підвищити ціни по наданню платних послуг.🤣🤣🤣
  • PutnickFree

    ті аудитори з якої планети і що саме перевіряли????

keyboard_arrow_up