Дізналися ціни на м’ясо в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА)

Дізналися ціни на м’ясо в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА)
  • Ціни на ринку та в супермаркеті відрізняються.
  • Дізналися, яке м’ясо та за скільки там можуть купити хмельничани.
  • Підготували інфографіку з цінами. 

Напередодні Нового року чимало господинь вже взялися складати святкове меню. Основні страви, як правило, містять м’ясо. Які ж зараз ціни на різні його види у Хмельницькому? Журналістка vsim.ua побувала на ринку та в супермаркеті. Розповідаю вам що й за скільки там продають.

Ціни на ринку

На ринку, що в центрі Хмельницького, є м’ясний павільйон. Попри будній день, з самого ранку там людно. Починається він із торгової зони, де продають курятину. Там представлені різні торгові марки. Ціни різняться між собою на 10 гривень.

Відео дня

Запитала в однієї з продавчинь, що найбільше купують хмельничани на Новий рік. Каже: курячу тушку, щоб запекти. Або ж філе - на салати. За цілу курку на ринку доведеться заплатити 69.90 гривень за кілограм. А за грудку найнижча ціна, яку вдалося знайти - 84.90. За індиче філе - 150 гривень за кілограм. Ціни на стегна, гомілки та крильця зможете переглянути в інфографіці, що нижче. 

Далі по курсу на ринку - павільйон зі свининою, яловичиною та іншим м’ясом. Продавці біля прилавків ловлять ледь не кожного перехожого. Запитують: “Що шукаєте?” Або кажуть: “Дивіться, яке гарне м’ясо!” 

Біля однієї продавчині я зупинилася і запитала, по чому яловичина. Відповідає: “Є за 150, а є за 200 гривень за кілограм”. Пояснює - те, що дешевше має більше прожилок. Зі свинини, розповідає жінка, частіше беруть задню частину. Мовляв, на новорічний стіл її запікають із фруктами або ж беруть на шашлик. Жінка говорить, що така частина свині зветься “яблучко”, “черепашка” або “серединка”. Ціна за неї - 130 гривень за кілограм. 

Поспілкувавшись, я помітила чергу біля ще одного прилавку. Там продавали перепілок. В жінки, яка купувала, запитую: “Як ви їх готуєте?” Каже: “Фарширую рисом і грибами й тушу”. Ціна за кілограм - 180 гривень. Продавчиня говорить: перед Новим роком є попит. Тож своїм клієнтам радить робити попереднє замовлення за телефоном. 

Ціни в супермаркеті

Щоб дізнатися, яке м’ясо продають в супермаркеті, я відправилася до “Таврії В”, що в “Кварталі”. Там є і свинина, і курятина, і кріль. Яловичини та перепілок не було. До слова, на останні товари там можна натрапити рідко. 

Популярна для новорічного столу задня частина свинини коштує 127.80 за кілограм, що на кілька гривень дешевше, ніж на ринку. Курячу тушку в “Таврії” продають за 66.90 за кілограм. Також у супермаркеті є індиче філе - 177 гривень за кілограм. А ще продають м’ясо кроля за 205 гривень. 

Загалом вартість усіх товарів, що продають на ринку та в супермаркеті, відрізняється. Де та що є дорожчим - детальніше дивіться в інфографіці.

Читайте також:

Скільки коштує сало та м'ясо на хмельницькому ринку і в супермаркеті (ЦІНИ)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up