Для школярів у Пирогівцях відреставрували укриття за півтора мільйона

Для школярів у Пирогівцях відреставрували укриття за півтора мільйона
Тут і далі фото Хмельницької міської ради
  • Його спорудили не в самому ліцеї, а в будинку культури, який знаходиться поруч. 

Спершу пандемія ковіду, а тоді повномасштабне вторгнення рф. Все це зумовило тривале дистанційне навчання у школярів. Онлайн-навчання продемонструвало переваги очної освіти. В цьому питанні і педагоги, і батьки одностайні, кажуть в Хмельницькій міській раді. 

Під час війни для офлайн-навчання в закладах освіти мають бути укриття. Та досі в ліцеї у Пирогівцях сховища не було. Діти змушені були навчатись на “дистанційці”. Лише першокласники навчались очно і то в приміщенні Пархомівецької філії.

У мерії додають, що у приміщенні ліцею не було можливості облаштувати сховище. Але неподалік, 130 метрів від закладу освіти, в Будинку культури є підвал, придатний під влаштування укриття.

Відео дня

Тож в ньому вирішили облаштувати повноцінне сховище для школярів. На це з бюджету громади виділили 1 524 571 гривню. Ці кошти пішли на проєкт і будівельні роботи. Реконструкцію підвалу під тимчасове укриття вже завершили.

У підвалі змінили висоту приміщення, улаштовали бетонні сходи відповідно до чинних норм, створили додатковий евакуаційний вихід, змонтували вентиляційну систему та системи електропостачання, опалення, аварійне освітлення, вимостили бетонном для покращення гідроізоляції фундамента. А наприкінці оздобили приміщення. 

30 жовтня школярі Пироговецького ліцею сіли за парти — там відновили очне навчання.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up