Атомна школа: на Хмельницькій АЕС стартував освітній проєкт для школярів

Атомна школа: на Хмельницькій АЕС стартував освітній проєкт для школярів
Фото ілюстративне
  • Проєкт створили для популяризації атомної енергетики. 

  • Для старшокласників вже провели екскурсії та вікторини, а ще розробили власну систему оцінювання. 

У Шепетівському районі створили профорієнтаційно-освітній проєкт на базі атомної станції. Він носить назву «Атомна школа ХАЕС 2023-2024». В рамках проєкту вже розпочали перші заняття. Про це розповіли в обласній військовій адміністрації. 

Його мета – популяризація атомної енергетики, підтримка позитивного іміджу станції та формування якісного потенційного кадрового резерву персоналу для Хмельницької АЕС.

Спершу учасники побували на дільниці біомеліорації гідротехнічного цеху та технологічної водойми Хмельницької АЕС. Їм розповіли про її призначення та водойму й провели пізнавальну екскурсію. 

Відео дня

— Старшокласники мали змогу побачити процес зариблення технологічної водойми, який здійснюється щороку для зниження біологічних перешкод у роботі циркуляційних систем охолодження, — уточняють в адміністрації. 

Наприкінці заняття на школярів очікувала тематична вікторина. За правильні відповіді кожен отримав «мегаватик» – накопичуваний бал у системі оцінювання, яка діятиме упродовж усього навчання в Атомній школі. Після завершення екскурсій старшокласники поділилися позитивними емоціями та враженнями. 

— Заняття було досить цікаве, я дізнався, як та навіщо розводять рибу на ХАЕС, а ще взнав багато нових фактів про водойму-охолоджувач та її призначення. Загалом було дуже пізнавально. Усім рекомендую, – зауважив один із учасників Святослав Мізгірьов.

— Мені все дуже сподобалось, лекція просто супер, ми обов’язково використаємо набуті знання надалі, – додала Маріна Матвійчук.

Додамо, що цей освітній проєкт стартував на Хмельницькій АЕС минулого тижня. У його рамках учасники зможуть не тільки отримати знання у сфері атомної енергетики, а й дізнатися про роботу підприємства з середини. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анна

    Ідіоти !!! І всі заходи від початку війни - тільки за участю дітей , і тільки !!? Гучні афіши шоу програм , все для діток тільки ......

    Що відбувається , хто зна тих  йололопів ?

    Читач62 reply Анна

    Чиста диверція. Слів нема.
  • ЧитачЧитачів

    Чим би дитя не тішилось, лиш би не вішалось.

keyboard_arrow_up