Вчителі мають зупиняти дистанційні уроки під час повітряної тривоги

Вчителі мають зупиняти дистанційні уроки під час повітряної тривоги
  • Під час повітряної тривоги вчитель має перервати дистанційний урок і перейти в укриття.

— Вночі була тривога, сиділи з дитиною в укритті, а зранку вже починаються уроки — як бути? — таке питання задавали міністру освіти і науки Оксену Лісовому влітку. Однак, досі воно не було врегульовано нормативно. У серпні Лісовий зауважив, що під час повітряної тривоги вчитель має зупинити урок і перейти в укриття.

— Питання: що робити вчителю, який веде урок дистанційно, і в нього почалася тривога, а у дітей у класі — ні? Звісно, перервати заняття та йти до укриття. Якщо є можливість продовжити заняття зі сховища – чудово. Якщо немає – це не катастрофа. Безпека – понад усе, — написав міністр у Фейсбуці.

Нещодавно МОНУ адресувало лист регіональним департаментам освіти і науки та керівникам закладів освіти. У ньому подали офіційні роз’яснення. В документі йдеться, що в разі увімкнення сигналу «Повітряна тривога» вчителі мають зупиняти проведення уроків незалежно від форми проведення занять — очної, дистанційної або змішаної.

Відео дня

В Міністерстві наголошують, що під час дистанційного уроку у разі організації навчання в синхронному режимі вчителі повинні зупинити заняття та звернути увагу школярів на необхідність піти в укриття і залишатись там до завершення повітряної тривоги.

Після відбою сигналу тривоги рекомендують продовжити уроки із урахуванням необхідного корегування. Це може бути внесення змін до календарно-тематичних планів у межах розкладу уроків.

— Це питання не стільки про академічну успішність і правила, скільки про ментальне здоров’я – і школярів, і педагогів. Усім зараз важко. Війна стосується кожного з нас. Привносить зміни у життя, у його різні сфери. Додається навантаження, якого в мирний час не було б. Тому зараз як ніколи важливо берегти свій ресурс і одне одного, — наголосив Оксен Лісовий. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up