До 400 тисяч на психоемоційну програму. Що задумала Хмельницька міськрада

До 400 тисяч на психоемоційну програму. Що задумала Хмельницька міськрада
Фото ілюстративне із Staff Capital
  • У мерії оголосять боротьбу з емоційним вигоранням на роботі.
  • За два роки на це можуть витратити до 400 тисяч гривень.
  • Для чого це все і як працюватиме?

У Хмельницькій міській раді хочуть, аби посадовці менше помилялися в роботі і працювали краще. Таку мету має нова програма, яку планують винести на розгляд місцевим депутатам. повна її назва - “Програма діагностики та протистояння емоційного професійного вигорання посадових осіб виконавчих органів Хмельницької міської ради на 2019-2020 роки”. На її реалізацію в програмі прописано по 200 тисяч гривень на рік. В мерії все ж надіються, що обійдуться без додаткових витрат.

Для чого вона

Робота в органах місцевого самоврядування належить до найбільш напружених в емоційному плані видів праці. Так вказано в програмі. Також в розміщеному на сайті Хмельницької мерії документі йдеться, що у працівників є великий ризик виникнення синдрому професійного вигорання.

Програма має вирішити наступні проблеми:

Відео дня
  • психоемоційне виснаження, майже абсолютне вичерпування психологічних, емоційних, енергетичних ресурсів, що сприймається як фізична і психологічна втома;

  • негативне ставлення до своєї роботи;

  • недбалість у виконанні професійних обов’язків;

  • зниження коефіцієнта корисної діяльності;

  • зниження рівня професійної мотивації;

  • дегуманізація у формі чим раз більшого негативізму як до суб’єктів звернення, так і до співпрацівників;

  • холодне та більш байдуже ставлення до людей, ознаки роздратованості стосовно суб’єктів звернення, колег, партнерів;

  • особистісне віддалення, зменшення контакту з оточенням в будь-який спосіб.

Як будуть реалізовувати

Відповідальною за реалізацію програми вказана керуюча справами міськвиконкому Юлія Сабій. До неї ми звернулися за поясненнями стосовно програми і для кого саме вона призначена. За словами чиновниці, програма в основному розрахована на працівників, які часто контактують з громадянами. Тобто управління соцзахисту, відділи реєстрації місця проживання та реєстрації прав на нерухоме майно і їх обтяжень й інші.

З цими працівниками будуть працювати психологи. В програмі вказано, що вони мають зайнятися наступним:

  • вирішення конфліктних ситуацій (це можуть бути соціально-психологічні тренінги, ділові ігри тощо);

  • організація системи тренінгів, що сприяють мотивації саморозвитку, особистісного та професійного зростання працівників органів місцевого самоврядування;

  • впровадження антистресових програм з групами підтримки, які орієнтовані на особистісну корекцію самооцінки, впевненості, соціальної сміливості, емоційної стійкості і психофізичної гармонії шляхом оволодіння способами саморегуляції та планування професійної кар’єри.

Скільки можуть витратити

В програмі вказано, що вона буде реалізовуватися за рахунок бюджетних коштів. Точна сума поки не визначена. Попередньо зазначається, що це може обійтися у 400 тисяч гривень. Та є ймовірність, що витратять менше або й взагалі нічого.

  • Програма прописується і цифра пишеться. Однак дана цифра, в будь-якому разі, може бути використана лише тоді, коли вона є в бюджеті міста. Тобто, якщо в бюджеті буде закладено 20 чи 30 тисяч, то стільки й буде використано, каже Юлія Сабій. - Але ми беремо в першу чергу до уваги роботу наших психологів із служби “15-50”. І дані консультації будуть носити безкоштовний характер, оскільки вони є в нас у штаті. Якщо вони справлятися не будуть, будемо залучати інших психологів. А це уже передбачає додаткові витрати.

Дана програма поки лише розроблена, але ще не затверджена. Спочатку на засіданні виконкому його члени мають проголосувати “за” її винесення на розгляд сесії. Лише після цього підтримати чи не підтримати програму вирішуватимуть депутати. За розвитком подій слідкуйте на vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up