До Хмельницького переїхали 30 підприємств з інших регіонів

До Хмельницького переїхали 30 підприємств з інших регіонів
Фото ілюстративне

Здебільшого, це виробництва з Донецької, Запорізької, Київської, Харківської та Чернігівської областей.

За допомогою Хмельницької мерії до міста переїхало 30 підприємств з територій, які постраждали через війну. 

Про це Суспільному розповіла начальниця міського управління економіки Хмельницької міської ради Оксана Новодон.

За словами чиновниці, близько п’ятдесяти підприємств України розглядали Хмельницький для переміщення своїх потужностей від початку повномасштабного вторгнення. Частина з них займалася нетиповою для Хмельницького діяльністю, зокрема, машинобудуванням та металообробкою, і потребувала великих площ для розміщення.

Відео дня

«Нашим завданням було запропонувати їм гарні логістичні варіанти, перевезення виробництва і розміщення виробництва, чим ми й займалися. У тому числі ми надавали консультативну допомогу в навчанні персоналу, і в переорієнтації логістичних ланцюгів експорту та імпорту сировини, - зауважила Оксана Новодон. - Зараз у Хмельницькому нашою допомогою скористалися близько 30 підприємств. Деякі з підприємств вже повернулися до місць свого розташування. І ми тому раді. Однак, вони розглядають Хмельницький, як філіал, де можна розташувати своє виробництво, і працювати, орієнтуючись на Західні ринки».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Андрей Катков

    И шо дальше?
  • Dawida Dzik

    А це для кого інформація?
  • Татьяна Дмитришена

    А де нові робочі місця??? Місцевим майже неможливо знайти роботу.... Надайте більше інформації про нові підприємства для працевлаштування людей
  • Nadegda Zaharchuk

    Шановна Вікторія Отаманчук, якщо Ви вважаєте, що машинобудування та металообработка є нетиповою діяльністю для міста Хмельницького, то Ви дуже помиляєтесь... Спитайте у корінних хмельничан, і Вам розкажуть, скільки машинобудівних підприємств в нашому місті працювало ще з 70 х років минулого сторіччя. Перед тим, як щось писати, добре було би ознайомитись з предметом своєї статті.

    Читач 007. reply Nadegda Zaharchuk

    200%,

keyboard_arrow_up