Що відомо про підприємства, які евакуюються на Хмельниччину

Що відомо про підприємства, які евакуюються на Хмельниччину
Ілюстративне фото
  • Підприємці намагаються перенести свої виробництва з гарячих точок у більш безпечні регіони.

  • Частина з них обирають Хмельницьку область.

  • Чим можна допомогти?

За час повномасштабного вторгнення Росії, від 24 лютого, активними бойовими діями були охоплені дев’ять регіонів України. Це Київська, Чернігівська, Сумська, Харківська, Луганська, Донецька, Запорізька, Херсонська та Миколаївська області.

Залишити ці території вирішили не тільки мешканці, а й підприємства. Вони намагаються перемістити виробничі потужності у місця, де можна безпечно відновити роботу. Зокрема, привабливим регіоном у цьому плані є й Хмельниччина.

Наразі Хмельницька обласна військова адміністрація шукає вільні приміщення, території та законсервовані потужності, де можна розмістити евакуйовані підприємства. Таких об’єктів вже зареєстровано 383, і їхній перелік постійно поповнюється. Такі дані журналісту vsim.ua повідомив голова військової адміністрації Сергій Гамалій.

Відео дня

Обласна влада вже налагодила контакт зі 150 підприємствами різних регіонів, серед них 35 виявили бажання переїхати на Хмельниччину. В області вже запрацювало одне евакуйоване підприємство, яке належить до легкої промисловості. Ще два готуються розпочати роботу.

Журналіст vsim.ua звернувся з цього приводу також до Хмельницької міської ради. Там даних щодо кількості підприємств не назвали, але повідомили, що вони займаються текстилем, виробництвом тари та у подібних напрямках. Про це розповіла головний спеціаліст зі зв'язків зі ЗМІ міськради Ольга Саліпа.

Додамо також, що мешканці Хмельниччини можуть запропонувати вільні виробничі потужності для розміщення евакуйованих підприємств. Це можуть бути приміщення, території або недіючі виробництва. Подати пропозиції можна, заповнивши форму.

Крім того, до Хмельницької обласної військової адміністрації можуть звернутися представники підприємств з інших регіонів, які бажають евакуюватися. Для звернення з цього приводу також є окрема форма.

Нагадаємо, що у Хмельницьку ОТГ від 24 лютого переїхали близько 29 000 переселенців, серед яких 638 подали заявки на працевлаштування. Це дані міської ради станом на ранок сьогодні, 30 березня.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (71)
  • Инга Мовчанюк

    Ще адресу напишіть відразу!!!!
  • Ameno Ameno

    Блять шили базарники тихенько в підвалі ніхто не знав… тут бляь реклама на авесь світ
  • Ксюнька Mepлиона

    Надсилайте скаргу на допис
  • Serhiy Melnyk

    Головне, щоб то не було бидло, яке звикло не платити людям ЗП, на яку вони заслуговують! Вже з таким мали справу!

keyboard_arrow_up