Двісті тисяч передоплати за фейковий автомобіль. Як обдурили жительку Кам’янця

Двісті тисяч передоплати за фейковий автомобіль. Як обдурили жительку Кам’янця
  • Загалом останнім часом мешканці Кам’янеччини віддали шахраям 352 тисячі гривень.

  • Розповідаємо про найпоширеніші схеми.

Впродовж вихідних на Кам’янеччині шестеро людей потрапили на «вудку» шахраїв. За допомогою певних схем зловмисники видурили 352 тисячі гривень у довірливих громадян. Про ці випадки розповіли в поліції. 

Передоплата 

Найбільше віддала зловмисникам 39-річна кам’янчанка. На одному із сайтів жінка знайшла інформацію про продаж автомобіля. Вона зателефонувала за вказаним в оголошенні номером аби узгодити покупку. Але продавець повідомив, що потрібно надіслати передоплату. 

Ну то жінка й перерахувала на картку зловмисника 203 тисячі гривень. А той, щойно отримав гроші, перестав виходити на зв’язок. Жінка звернулась у поліцію. 

Відео дня

Робота

Ще одну кам’янчанку шахраї ошукали під приводом додаткового заробітку. 26-річна жінка знайшла в мережі оголошення про роботу та перейшла за посиланням. Їй одразу написав зловмисник та розповів про умови легкого заробітку. 

За його вказівкою жінка оплачувала різноманітний товар, сума за який мала б повернутись їй з додатковими відсотками. Потерпіла виконала всі умови та перерахувала на різні рахунки майже 72 тисячі гривень. Проте, ні власні кошти, ні відсотки жінці так і не повернулись.

За такою ж схемою обдурили 22-річну жительку Новоушиччини. Зловмисник в одному з месенджерів переконав дівчину вкласти свої кошти та легко заробити відсотки в якості премії. Потерпіла оплатила товар на 56 тисяч гривень, проте нічого не отримала.

Зламані акаунти

Ще троє мешканців Новоушицької тергромади стали жертвами онлайн-шахрайства. Зловмисник зламав акаунт їхньої 50-річної колеги в соціальних мережах. Від імені жінки шахрай написав потерпілим та попросив позичити гроші на декілька днів.

Так, 50-річна, 47-річна та 34-річна потерпілі надіслали на вказаний зловмисником рахунок 25 тисяч гривень. Коли вони зателефонували колезі уточнити, чи надійшли кошти, то зрозуміли, що їх ошукали.

За даними фактами поліцейські проводять перевірку. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up