Ціни на молочні продукти: де вигідніше у Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА)

Ціни на молочні продукти: де вигідніше у Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА)
  • Як змінилась вартість молочних виробів наприкінці жовтня?
  • Дізнавайтесь, де вигідніше і переглядайте інфографіку.

Журналісти vsim.ua продовжують слідкувати за вартістю різних продуктів у Хмельницькому.
Щомісяця на нашому сайті ми розповідаємо про вартість свинини, овочів, фруктів та яєць. Наприклад, минулого тижня ми порівнювали ціни на м’ясо і сало. 

Цього вівторка ми розповімо про вартість домашньої молочки на прилавках Хмельницького. Востаннє ми порівнювали ціни на ці товари у вересні.

Додамо, що за молочними виробами хмельничани найчастіше вирушають до павільйонів на центральному ринку та “Ранковому”, що по Кам’янецькій. Журналістка vsim.ua теж відвідала ці локації, а також для порівняння розповімо, скільки коштує молочка в магазинах. 

Відео дня

Дізнавайтесь, де вигідніше і переглядайте інфографіку. Нижчу ціну на товар ми підкреслили лінією.

За скільки у Хмельницькому продають домашню молочку?

Додамо також, що у молочних павільйонах є на вибір і топлене масло. Ціна за кілограм - в межах 600 гривень. Отож, за нашими спостереженнями, дешевшими молочні вироби обійдуться на "Ранковому", що біля Кам'янецького переїзду.  

Який прогноз?

Сильна посуха останніх місяців літа спричинила зменшення надоїв, а отже — й виготовлення молочних продуктів на підприємствах. 

Керівниця проектів Асоціації виробників молока Олена Жупінас зазначила, що ціни на молоко зростатимуть восени. За її словами, станом на вересень ціна сирого молока зросла на 4,5%, порівняно з літом.  Тому в найближчі місяці ціна на молоко кефір виросте на 5%, сметану і масло - на 10-12%. 

Експерт Іван Свиноус:

-  Підвищення цін буде спричинене скороченням пропозиції внаслідок зниження поголів’я корів, а також рівнем середньодобових надоїв, особливо в господарствах населення. У більшості регіонів України в особистих селянських господарствах — виробників молока першого ґатунку, починається стійловий період, що негативно відображається на молочній продуктивності корів, передає видання "Факти". 

За словами аналітика Центру досліджень продовольства та землекористування Київської школи економіки Валентина Літвінова, все ж різкого підвищення цін на ключові продукти харчування до кінця 2023 року очікувати не варто.

-  Якщо ми беремо середньостатистичного споживача з доходом 15-17 тис. грн на місяць, для такої людини відчутно нічого не повинно зрости… Фундаментальних чинників для швидкого зростання цін, я маю на увазі більше, ніж інфляція, на понад 8-10%, - сказав Літвінов.

Також за словами експерта, загальні тенденції на споживчому ринку стабільні. Порівняно з торішнім різким зростанням цін на яйця, зараз не спостерігається коливань, “які були б за межею плюс-мінус 15% за тиждень, що в принципі є досить нормальним явищем у межах всієї країни”.

Літвінов уточнив, що перед новорічними святами очікується вже звичне сезонне коливання цін і “може бути невеличке зростання” вартості продуктів.

Читайте також:

Ціни на цукор і крупи: де вигідніше у Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Людмила Поставська

    В у селах бо там молоко ніпочому приймають,нецінять людцький труд.
  • Читач62

    Що за дурня 15-17 тис доходу. А 1000 грн прожити можна? Попробуйте. Ліки, комуналка, хліб та вода, ось і вся їда.
  • Max Forosov

    "Дохід споживача 15-17 тисяч"? Ха ха ха. Ха ха ха. Ха ха ха.

    Та в нас в Хмельницькому хоч би тисячі три на місяць заробляти то за щастя. В нас тут тисячу заробити ніде. Об'яви на роботу є, а ось реальної роботи де насправді виплачується заробітна платня немає.

keyboard_arrow_up