Головні рішення сесії Хмельницької міськради 21 грудня

Головні рішення сесії Хмельницької міськради 21 грудня
Ілюстративне фото
  • Депутати прийняли бюджет-2023, а також розглянули й інші питання.

  • Дізнавайтеся головне.

У Хмельницькому сьогодні, 21 грудня, відбулася позачергова сесія міськради. На ній депутати розглядали питання, які стосуються життя міста, зокрема ті, що зосереджені на прийдешньому 2023 році. Пропонуємо вам дізнатися про головне. Ми підібрали для вас основні рішення.

Найбільш помітним документом сесії був бюджет на наступний рік. Він, нагадаємо, складатиме понад чотири мільярди гривень. Більш про нього та його особливості ви можете дізнатися у матеріалі, який вже опублікований на нашому сайті.

Зазначимо також, що у своєму виступі щодо бюджету міський голова Олександр Симчишин звернув увагу на реверсну дотацію. Це гроші, які з бюджету громади мають перерахувати державі на розвиток неспроможних громад. Це зумовлено тим, що мешканці Хмельницької ОТГ сплачують у середньому більше податків, ніж мешканці України загалом. На 2023 рік така дотація складе 328 мільйонів гривень. Для порівняння, 2022 року цей показник складав 91 мільйона, а 2015 року лише 9 мільйонів.

Відео дня

З важливих рішень також були ті, що стосуються програми національного спротиву та шефської допомоги військовим частинам. Вони стосуються військової підготовки мешканців громади та підтримки військових. Крім того, встановили додаткові надбавки та пільги колишнім політв’язням та репресованим, членам сімей репресованих та реабілітованих, сім’ям загиблих учасників радянського вторгнення в Афганістан та інших локальних війн, заслуженим донорам, чоловікам/дружинам загиблих ліквідаторів аварії на ЧАЕС, членам загиблих учасників Євромайдану та російсько-української війни.

Також були призначені персональні стипендії провідним митцям та викладачам мистецьких шкіл громади. Крім того, депутати ухвалили програму компенсації вартості генераторів, про яку ми вже розповідали вам раніше.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач 007.

    Земельні питання що не розглядали ?!, зазвичай на кожній сесії , в кінці сесії депутатики голосують і протягують свої земельні питання, ох тоді вони всі червоні як буряки голосують ого як , і сьома з ними також червоний як буряк, бабло все таки рішається

keyboard_arrow_up