У Хмельницькому хочуть компенсувати вартість генераторів. Які суми та умови

У Хмельницькому хочуть компенсувати вартість генераторів. Які суми та умови
Ілюстративне фото
  • Генератори стають все більш популярними серед хмельничан.

  • У міськраді вирішили давати гроші після їхнього придбання, але не всім.

  • Дізнавайтеся деталі.

У Хмельницькій громаді можуть запровадити програму компенсації вартості генераторів. Відповідний проєкт рішення опублікували на сайті міської ради. Його ще мають розглянути члени виконкому та депутати. Розповідаємо деталі.

Програма поширюється на управляючі компанії (комунальні та приватні), ОСББ, надавачів житлових послуг та житлово-будівельні кооперативи. Тобто про компенсації для окремих громадян мова не йде. Метою програми є забезпечення генераторами багатоквартирних будинків, тобто приватних помешкань вона не стосується.

Отримати компенсацію можливо буде за генератор, придбаний після 24 лютого. Обсяг складатиме не більше 50% вартості і не більше сум, зазначених нижче.

Відео дня

Для дизельних генераторів потужністю:

для бензинових генераторів потужністю:

для газових та комбінованих генераторів:

Для участі в програмі потрібно буде подати в управління житлової політики та майна такі документи:

Кому надавати компенсацію, визначатиме створена у міськраді комісія. У разі схвального рішення гроші перераховуватимуть на банківський рахунок юридичної особи, яка звернулася за компенсацією. Відшкодовуватимуть вартість генераторів в межах наявного фінансового ресурсу та в порядку черговості звернення. Отримувачі компенсації повинні протягом трьох років не передавати й не продавати генератори.

Діятиме програма протягом 2022-2023 років, а у випадку скасування воєнного стану буде завершена раніше. При цьому фінансування на цей рік не передбачене, а 2023 року складатиме 5 мільйонів гривень.

Журналіст vsim.ua перевірив ціни на генератори за параметрами, вказаними у проєкті рішення від міськради. Дані з сайту «Rozetka» (серед приладів, які є в наявності):

дизельні генератори потужністю:

бензинові генератори потужністю:

газові генератори:

Нагадаємо, що подібну програму запустили й у Нетішині. Ситуація там складніша, оскільки місто повністю залежить від електроенергії. Окрім управителів будинків, компенсацію за генератори там можуть отримати також і окремі домоволодіння та ФОПи. Ліміт компенсації встановлений у розмірі 35 тисяч гривень, і при цьому не більше 50% вартості генератори. Крім того, прилад повинен бути придбаний не раніше 1 вересня.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Неля Антонюк Миколаєва

    Знову викинули жителів села . Як завжди в місті люди в селі ?????? Повертати всім хто придбав або нікому. Це що таке ???

    Аня Дженджеруха reply Неля Антонюк Миколаєва

    Неля Антонюк Миколаєва В місті також живуть люди в хатах,  не тільки в селі
  • Сидор Ковпак

    Лояльні будуть ближче.
  • Читач 007.

    Приватной сектор курить бамбук

keyboard_arrow_up