«Хмельницькгаз» хотів стягнути з кам'янчанина 151 тисячу гривень

«Хмельницькгаз» хотів стягнути з кам'янчанина 151 тисячу гривень
Ілюстративне фото
  • Чоловіка звинуватили у втручанні в роботу лічильника.

На мешканця Кам'янець-Подільського району склали акт про порушення, у якому йшлося про незаконне втручання у роботу газового лічильника. Це виявила відповідна комісія «Хмельницькгазу». Лічильник демонтували та відправили на експертизу, яка підтвердила несанкціоноване втручання. Після цього комісія «Хмельницькгазу» підтвердила акт про порушення та акт-розрахунок вартості необлікованого газу на 151 310 гривень.

Відтак «Хмельницькгаз» подав до суду, аби стягнути зі споживача гроші. Втім, Кам'янець-Подільський міськрайонний суд у задоволенні позову відмовив. У рішенні суддя зауважив, що акт про порушення не містить детальної інформації про вид, обставини та суть порушення. Крім того, пошкодження та втручання зафіксовані тільки в акті експертизи лічильника. Хоча споживач не несе за нього відповідальність після того, як прилад демонтували.

Однак «Хмельницькгаз» з цим рішенням не погодився та подав апеляцію. Судді Хмельницького апеляційного суду підтвердили правильність рішення першої інстанції. Про це сьогодні, 13 лютого, повідомили на Facebook-сторінці суду.

Відео дня

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Dale Chip

    Конституція України. Абзац 1 статті 13. Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу. Від імені Українського народу права власника здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування в межах, визначених цією Конституцією.
  • Oleksandr

    Якасб дичина. Якщо взяв газ без оплати то має платити, хай суддя з свого кармана платить
  • Читач96

    Як бачимо і в суді можна добитись правди. А то всі в один голос,особливо ті хто в суді ніколи не був, волають що наші суди не доступні і не справедливі.
  • Іван Геращенко

    Шахраї газконтори нарахували купу грошей  і кричать шо лічильник трогали -типова прведінкацих уй*бків.

    Леся Андрейко reply Іван Геращенко

    Іван Геращенко читайте уважно стаття, мирного дня)

keyboard_arrow_up