“Хмельницькгаз Збут” повернув клієнтам майже півмільйона гривень переплат

“Хмельницькгаз Збут” повернув клієнтам майже півмільйона гривень переплат
  • Повернення коштів триває

Станом на 8 липня 2022 року “Хмельницькгаз Збут", що працює під брендом ТВІЙ ГАЗЗБУТ, повернув клієнтам, побутовим споживачам, 485 470 гривень переплат та помилково сплачених у травні сум за спожитий природний газ.

«Повернення коштів нині триває, ми перепрошуємо за незручності й дуже просимо наших клієнтів набратися терпіння. На жаль, воєнний стан та дії “Нафтогазу України” уповільнюють процес повернення коштів, однак ми намагатимемося завершити його у стислі терміни”, – говорить директор ТОВ “Хмельницькгаз Збут” Андрій Левицький.

Зміна постачальника для побутових споживачів відбулася у червні, хоча офіційною датою зміни постачальника на інформаційній платформі Оператора Газо-транспортної системи України є 1 травня 2022 року.

Відео дня

В умовах відсутності комунікації споживачів із новим постачальником «Нафтогаз України», частина клієнтів перерахувала оплату за травень на рахунки попереднього постачальника.  

«Нам офіційно стало відомо про переведення наших клієнтів до постачальника «останньої надії» лише 12 червня. Коли ми дізналися з інформаційної платформи “Оператор ГТС України” про зміну постачальника, ми почали інформувати про це наших споживачів”, –  зауважує Андрій Левицький.

На жаль, автоматично перевести переплату з особового рахунку в “Хмельницькгаз Збут” на особовий рахунок клієнта у «Нафтогаз України” неможливо, адже це різні юридичні особи. Сторони не домовились про механізм автоматичного переведення коштів з особових рахунків споживачів однієї компанії на особові рахунки споживачів іншої. Як стверджує Андрій Левицький, з газовою компанією «Нафтогаз України» не вдається досягти згоди щодо шляхів врегулювання ситуації.

Якщо споживач має переплату або сплатив за газ помилково, він може спрямувати заяву до “Хмельницькгаз Збут”на повернення цих сум.

Нагадаємо, наприкінці квітня нинішнього року Кабінет Міністрів запровадив механізм спеціальних обовʼязків з постачання газу для населення, умови якого не зміг виконати жоден великий постачальник на теренах України. Через це нові договори на закупівлю блакитного палива для населення з “Нафтогаз Трейдинг” не уклала переважна більшість постачальників. Внаслідок таких дій понад 90% побутових споживачів України опинилися на обслуговуванні постачальника «останньої надії», функції якого виконує “Нафтогаз України”.

Як платити за газ по-новому можна дізнатись з інструкції, яку підготував журналіст Vsim.ua.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Галина Лещенко

    Де взяти зразок заяви?
  • Інна Желіховська

    Я чекаю на повернення коштів за газовий лічильник 5_й місяць))) не серйозна компанія,вже давно в інших містах повернули,треба,щоб їх взяли за с.....я багато ще можу писати,але чекаю 22 липня-це моя останя крапля буде,далі я піду далі...так ,якщо це читає якась особа з газконтори,то прийміть це до уваги)
  • Надія Матвійчук Матвійчук

    Як оформити свій кабінет
  • Читач43

    Повернули пів мільйони, вкрали десятки мільйонів, могли повернути як невірний платіж. Могли перерахувати в рахунок доставки

keyboard_arrow_up