Хто стоїть за підприємствами, які надають комунальні послуги у Хмельницькому

Хто стоїть за підприємствами, які надають комунальні послуги у Хмельницькому
Ілюстративне фото
  • Розповідаємо вам, кому належать постачальники комунальних послуг та які зв’язки вони мають.

Хмельничани щомісяця платять за комунальні послуги різним підприємствам — державним, комунальним та приватним. За постачальниками можуть стояти як місцева влада чи держава, так і олігархи, в тому числі російські. У цьому матеріалі ми пропонуємо вам дізнатися, кому належать та які зв’язки мають ці підприємства.

Подібний матеріал ми публікували у лютому цього року. Основною зміною відтоді стала заміна підприємства, яке надає послуги розподілу (транспортування) газу. Тепер замість «Хмельницькгазу» це державні «Газорозподільні мережі України». Також змінився директор УМК «Дубове». Раніше ним був Сергій Костюк, а зараз це Віктор Герасимчук. Повну інформацію дивіться нижче. Джерелом є аналітична система «YouControl». Вжиті у тексті скорочення: ТОВ — товариство з обмеженою відповідальністю, АТ — акціонерне товариство, КП — комунальне підприємство.

Газопостачальна компанія «Нафтогаз України», ТОВ

  • Відео дня
    /li>

Засновником цієї компанії, своєю чергою, є акціонерне товариство «Національна акціонерна компанія „Нафтогаз України“». Засновником останнього є Кабінет міністрів України, а власником — держава.

Газорозподільні мережі України, ТОВ

Хмельницькобленерго, АТ

Групу «VS Energy» пов’язують з російським олігархом Євгенієм Гінером. У липні цього року стало відомо, що суд арештував активи групи та почав розгляд питання про їхню націоналізацію.

Хмельницькенергозбут, ТОВ

Хмельницьктеплокомуненерго, КП

Хмельницькводоканал, КП

Спецкомунтранс, КП

Управляюча муніципальна компанія «Центральна», КП

Управляюча муніципальна компанія «Проскурівська», КП

Управляюча муніципальна компанія «Південно-Західна», КП

Управляюча муніципальна компанія «Дубове», КП

Управляюча муніципальна компанія «Озерна», КП

Житлово-експлуатаційне об'єднання, ТОВ

Як свідчать дані «YouControl», Анатолій Савчук у минулому був керівником КП «Хмельницьке бюро технічної інвентаризації» та управління з питань екології міськради.

Керуюча компанія «Домком Хмельницький», ТОВ

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Татьяна Голюк

    Має бути інформація, куди ідуть кошти оплати в ЖЕК! Все покрите туманом! Так і повністю не зрозуміло!
  • Олекса Шумейко

    Так власником Хмельницькенергозбут, ТОВ є ахметка та інші кровосісі.  Пора вже переглянути права так званих власників енергетичних підприємст, які були вкрадені в громадн України в буремні 90 роки.
  • Алина Блиндарук

    Дивна історія з появою у Хмельницькому "Домкому". Знищується ЖЕК № 6 і  тендер виграє ця компанія. Чого варта історії з нарощуванням  оплати "Домкомом" за неіснуючі послуги мешканцям будинку на вулиці Сврбода, 1 а. Люди виходили виходили з протестами і навіть перекривала вулицю Свободи, аби їх не передавали до цією сумнівної компанії. Попитайте тамтешніх мешканців будинку. Вони вам розкажуть цікаву історію.

    Олекса Шумейко reply Алина Блиндарук

    Так чого люди не організуються і не створять для себе свою обслуговоючу структуру. В чому проблема?  Я свій будинок обслуговую сам на 100%.

    Svetlana Solonina reply Алина Блиндарук

    Так ви ж бачите ким був засновник "домкому". Всі грошові потоки віддаються "потрібним людям".

keyboard_arrow_up