Хто виграв тендер на будівництво моста у Гречанах за 106 мільйонів

Хто виграв тендер на будівництво моста у Гречанах за 106 мільйонів
Колаж vsim.ua
  • Міст має сполучити Гречани та село Олешин. Він там є й зараз, однак у аварійному стані.

  • Чиновники вже знайшли фірму, яка збудує споруду.

  • Тендер виграла компанія «Ю АР ДІ», вони запропонували побудувати міст на 1,63 мільйона гривень менше. 

У мікрорайоні Гречани запланували будівництво мосту через Південний Буг. Споруда з’єднає вулицю Кооперативну та вулицю Набережну в селі Олешин Хмельницької громади. Власне, міст там є і зараз, однак у досить поганому стані. Збудований він близько 50-60 років тому мешканцями села.

Наприкінці червня оголосили тендер на будівництво мосту. Вартість будівництва оцінили у понад 107,4 мільйона гривень. Але в процесі закупівлі сума змінилася. Вчора, 26 липня, з’явився переможець тендеру. 

У системі «Prozorro» вказано, що переможцем аукціону є акціонерне товариство «Ю АР ДІ» («URD»). Підрядник оцінив загальну вартість робіт у 105,77 мільйонів гривень. Це на 1,63 мільйона менше, аніж було заявлено. Також відомо, що «Ю АР ДІ» був єдиним учасником торгів. 

Відео дня

Скрін із системи Прозорро

Служба місцевих доріг Хмельниччини 26 липня вже підписала договір із підрядником на будівництво мосту. Усі будівельні роботи фірма має завершити до кінця жовтня 2024 року.

Фактично йдеться про заміну аварійного мосту, який з’єднує Хмельницький із селом Олешин, що ввійшло у міську громаду. Також повідомлялося, що новий міст буде розрахований на дві смуги для руху авто, два тротуари і дві велодоріжки.

За даними Опендатабот, кінцевим бенефіціаром АТ «Ю АР ДІ» є нардеп-мажоритарник з Хмельницького Сергій Лабазюк. Сама ж компанія зареєстрована на Геологів, 2-е. Попередня її назва ПРАТ "Хмельницьке ШБУ № 56". Ця компанія ремонтує дороги по всій Україні. 

Нагадаємо, технічне завдання з будівництва мосту передбачає виконання таких робіт:

На період будівництва буде встановлений тимчасовий пішохідний міст. Протяжність мосту складатиме 24 метри.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (31)
  • Читач77

    Однозначно міст потрібен.  Кому він заважає чи хто проти будівництва  моста, то нехай пиз... є за руским кораблем нах...
  • Стас Антонюк

    Сумніву немає що міст потрібен,але не в таку скрутну і важку для країни годину.
  • Читач99

    А, що Олешин якесь промислове місто,  що під час війни потрібно витрачати такі величезні кошти на міст, а що від проспекту Миру немає дороги, чи 1.5 км так далеко?
  • Микола Кушнір

    Хто би сумнівався що виграв злодій номер один хмельничиною лопиздюк кому війна а кому мама рідна

keyboard_arrow_up