Міст на Кам’янецькій через залізницю ремонтуватимуть за 36,6 мільйона. Деталі

Міст на Кам’янецькій через залізницю ремонтуватимуть за 36,6 мільйона. Деталі
Фото з архіву редації
  • Споруда збудована ще 1960-х роках.

  • Ремонт планують завершити до кінця літа наступного року.

У Хмельницькому запланували ремонт мосту на Кам’янецькій через залізницю. Споруда є досить старою — ще 1960-х років. Зараз на опорах розвивається корозія. Тому його й потрібно відновлювати. Як ми вже розповідали раніше, під час ремонту рух на мості частково перекриватимуть. Після завершення робіт замість трьох смуг руху буде чотири.

Тендер на ремонт мосту оголосили 26 травня. Вартість оцінили у майже 36,6 мільйона гривень. Єдиним учасником, інформацію про якого оприлюднили у системі електронних закупівель «Prozorro», було акціонерне товариство «Ю Ар Ді» (колишнє «ШБУ №56»). Його пропозиція склала трохи більше 36,1 мільйона гривень.

Втім, пропозицію фірми відхилили. Причин на це було дві. Перша — поданий підприємством локальний кошторис не відповідає технічному завданню. Друга — учасник не подав інформацію по підтвердження відсутності підстав для відмови в участі у відкритих торгах. Така інформація на сторінці закупівлі була розміщена сьогодні, 23 червня.

Відео дня

І сьогодні ж закупівлю оголосили знову. Вартість при цьому та ж — майже 36,6 мільйона гривень. Ремонт повинен бути виконаний до кінця літа 2024 року. Технічне завдання передбачає виконання таких робіт:

Нагадаємо, що у мікрорайоні Гречани запланували будівництво нового мосту на заміну старого. Останній сполучає вулицю Кооперативну з вулицею Набережною в Олешині. Для об’єкта вже виготовили проєкт, також замовили  його експертизу проєкту та інженерно-геологічні й інженерно-геодезичні вишукування. Все це обійшлося у майже 343 тисячі гривень.

Хмельницька міськрада делегувала функції замовника робіт державній установі. «Служба місцевих доріг Хмельниччини». Планується, що будуватимуть міст коштом державного бюджету.

Також ми вам розповідали про міст у центрі Хмельницького через річку Плоска, який розташований неподалік дитячого садка Дюймовочка. На споруду поскаржилися мешканці, зокрема на те, що там хитаються перила. У комунальному підприємстві «Парки і сквери міста Хмельницького» розповіли, що міст у поганому стані й потребує оцінки спеціалістів.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Alya SABOV

    😢😢😢🙏🙏🙏
  • Андрей Гришнюк

    Система "прозоро"_ це комп'ютер,а хто за ним стоїть,що заводить?

    Звісно ж на торгах буде лише один підрядник..!
  • Сергій Сергій

    з яких пір системи ппо закуповує місцева мерія
  • Olga Khmelevskaya

    Бля..знову мільйони на якусь фігню?!!! Ви може після війни пограєтесь у розпил бабла??? Ігнат пише що коштів на ппо нема, а вони мільйони у землю закопують...офігенно на часі...

keyboard_arrow_up