ID-паспорти і посвідки на проживання: з 1 січня подорожчало оформлення документів

ID-паспорти і посвідки на проживання: з 1 січня подорожчало оформлення документів
  • Вартість документів коливається від 500 до 6800 гривень.  

Із 1 січня 2024 року в Україні змінилася вартість оформлення ID-картки, посвідки на проживання та посвідчення особи без громадянства. Про це повідомили в Державній міграційній службі України.

Підвищення вартості пов’язане з тим, що держпідприємство “Поліграфічний комбінат Україна” змінив ціну на бланки окремих біометричних документів.

Вартість оформлення документів

Нова вартість оформлення документів буде такою:

Відео дня
Інфографіка ДМСУ

Додамо, що оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки вперше буде безоплатним, як і раніше. А ціна в 626 гривень за оформлення паспорта запроваджується через 6 місяців із дня припинення або скасування воєнного стану в Україні.

Ті ж особи, які оплатили адмінпослуги до 31 грудня 2023, але заяву для оформлення документів ще не подавали, зможуть доплатити за тарифами, що діятимуть на момент подачі відповідних заяв.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ірина Попова

    Саме все для народу і щоб зберегти націю!!! Все необхідне починаючи з комунальних, які наче не підвищеють але знаходяться додаткові платежі,, наче не відключають за борги але просто відрізають труби і дроти  ,, все.. Мало того що в міграційну службу так вдень з вогнем не потрапиш то тепер ще і підвищення..
  • Сергей Гринюк

    Нехай їдуть зі своїми картками за російським човном
  • Buratello Karlovich

    Це як раз той випадок, коли держава мае забезпечувати громадян безкоштовно. А як шо немає грошей то що!!!? Лишитись без паспорта наприклад? Абсурд!

keyboard_arrow_up