Як довго зберігають готовий паспорт в міграційній службі

Як довго зберігають готовий паспорт в міграційній службі
  • Якщо ви не встигли вчасно забрати паспорт після виготовлення — не біда. 

  • Документ певний час зберігають в міграційні службі. 

  • Дізнавайтесь скільки саме часу зберігатиметься закордонний паспорт та ID-картка і куди їх відправляють, якщо вчасно не забрати. 

Подали заяву на виготовлення паспортних документів, а забрати вчасно не встигли. Що робити в таких випадках та як довго документи зберігаються в “міграційці”? В Державній міграційній службі дали відповіді на найпоширеніші питання. 

Як довго зберігаються документи

Термін зберігання документів у Центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП) або у центрах "Паспортний сервіс" Державного підприємства «Документ» такі:

  • Відео дня
    /li>

Після закінчення цих термінів оформлені документи передають до територіальних підрозділів та відділень міграційної служби для подальшого зберігання.

До слова, такі ж терміни зберігання документів діють і в центрах обслуговування громадян на території Європи — у відокремлених підрозділах «Паспортний сервіс».

Але час зберігання готових ID-карток та паспортів для виїзду за кордон (при одночасному оформленні) у центрах обслуговування громадян «Паспортний сервіс» — відокремлених підрозділах на території Європи становить лише 3 місяці з моменту їх надходження. 

Після закінчення цього терміну паспорти разом із заявою-анкетою та долученими до неї документами повертаються для зберігання до відповідного міграційного підрозділу на території України.

Терміни зберігання документів в міграційній

Готові ID-картка та паспорт для виїзду за кордон зберігаються у підрозділах міграційної служби впродовж 2-x років. Також, якщо немає можливості забрати документ, можна написати заяву і продовжити термін зберігання паспорту до 3-х років.

Проте, в міграційній звертають увагу, що до закінчення дії воєнного стану та обмежень, пов’язаних з пандемією COVID-19 в Україні, оформлені документи зберігатимуться в них необмежений термін.

А ви вчасно забираєте готові документи?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Юрик Даценко

    0982531903

keyboard_arrow_up