Індексація пенсій для осіб 75+: пояснення від Пенсійного фонду

Індексація пенсій для осіб 75+: пояснення від Пенсійного фонду

Дізнавайтесь кому та на яку суму проіндексували пенсії. 

Цьогоріч пенсіонерам проіндексували щомісячні виплати. Це пов’язано з тим, що пенсію обчислювали на основі заробітної плати. У Головному управлінні Пенсійного фонду України в Хмельницькій області надали роз’яснення щодо підвищення щомісячних виплат людям від 75-річного віку та старше.

Як проіндексували пенсії

Якщо пенсію особам 75-річного віку і старшим обчислили з врахуванням заробітної плати, то відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.02.2022 №118 «Про індексацію пенсій та заходи щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення у 2022 році» з 1 березня 2022 року їм провели перерахунок пенсії. Показника середньої заробітної плати збільшили на коефіцієнт 1,14, тобто проіндексували пенсії.

Крім того, на зазначений коефіцієнт з 1 березня підвищили розміри компенсаційних виплат info, які встановлені до цих пенсій, а саме:

Відео дня

У Пенсійному фонді додають, якщо такі пенсіонери мають страховий стаж не менше 25 років чоловіки та 20 років жінки, то після проведення перерахунку та встановлення компенсаційних виплат розмір пенсії осіб віком від 75 до 80 років не може бути нижчим ніж 2 500 гривень, а осіб віком 80 років і старших 2 600 гривень.

При наявності у таких пенсіонерів страхового стажу не менше 30 років у жінок та 35 років у чоловіків розмір щомісячної пенсійної виплати не може бути меншим ніж 3 000 гривень.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Roman Kovtun

    хай би спробували на 3000 прожити
  • ЧитачЧитачів

    Ну вони ж собі зарплати теж проіндексували. Заднім числом. Має бути справедливість - от і пенсії 75+ підвищили.
  • Читач62

    А іншим категоріям не потрібно? 60 років 65 років. Вони що не люди. Багато отримують? Ви що за люди? Звірі, навіть гірше!!!
  • Галина Лиса

    А СОБІ НЕ ХОЧЕТИ ТАКІ ПЕНСІЇ...,,?А ЧОГО Ж ПОЖИРУЄТЕ ЯК МИ ...

keyboard_arrow_up