Соцслужби перевірятимуть місце проживання переселенців

Соцслужби перевірятимуть місце проживання переселенців

Перевірка здійснюватиметься вибірково. Вона впливатиме на виплати. Дізнавайтесь деталі. 

Місця проживання переселенців перевірятимуть. Якщо людина не проживає за реєстрацією, її позбавлятимуть виплат ВПО. Про це йдеться у постанові №1168 «Про внесення змін до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам», які Уряд ухвалив 14 жовтня.

Як проходитиме перевірка

Національна соціальна служба України перевірятиме чи справді переселенці мешкають за адресою реєстрації. За результатами перевірки складатимуть відповідний Акт.

Якщо людину не знайдуть за вказаним місцем проживання, то її попросять з'явитися до органів соцзахисту впродовж 10 днів для з'ясування всіх обставин. Для цього працівники Нацсоцслужби залишатимуть спеціальне повідомлення. 

Відео дня

Якщо ж людина проігнорує запити працівників соцслужби, то більше не отримуватиме виплат від держави. 

Таким чином влада планує унеможливити зловживання грошовою допомогою від організацій. Тож евакуйованих закликають актуалізувати свою адресу проживання відповідно до дійсної. 

— Звертаємо увагу, що у разі зміни адреси свого початкового переміщення на іншу, варто найближчим часом звернутися до органів соцзахисту чи ЦНАПів. Там отримати довідку ВПО із зазначенням актуальної адреси теперішнього проживання, — зазначають в обласній військовій адміністрації. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • читач34

    більшість з них не реєструються, просто винаймають житло і живуть)
  • Тамара Клінчук

    Правильно
  • Ольга Дробоцкая

    Давно пора

keyboard_arrow_up