“Все горить і я не знаю що робиться”: уламок збитої російської ракети впав на будинок пенсіонерки Зінаїди Кохно

“Все горить і я не знаю що робиться”: уламок збитої російської ракети впав на будинок пенсіонерки Зінаїди Кохно
Скрін з відео Суспільного
  • В хаті вибиті вікна та пробита стеля. Згоріла побутова техніка та все вкрите сажею. 

  • Зінаїда Кохно якраз перед тим зайшла випити чаю. 

  • Жінка навіть не подумала, що то ракета і намагалася загасити вогонь кружкою води. 

Ранок цього понеділка, 31 жовтня, для українців розпочався з повітряної тривоги. Повітряні сили збили 44 з понад 50 крилатих ракет. Тож більшість з них не долетіли до своїх цілей. Тоді були збиті ракети й над Хмельниччиною. 

Голова ОВА Сергій Гамалій повідомив, що уламки ракет впали у двох місцях на Кам’янеччині. Рештки ще однієї ракети впали поблизу житлового будинку в Хмельницькому районі. В результаті цього виникла пожежа. 

“Факел якийсь червоний”

Тією будівлею була хата 74-річної Зінаїди Кохно. Якраз перед тим жінка підмітала подвір’я, а тоді зайшла до будинку перепочити та випити чаю. Пенсіонерка зізнається Суспільному, що вижила дивом. 

Відео дня

— Раз тільки хліба відкусила з маслом. Раз відкусила і щось як зашипіло. І факел якийсь червоний, — згадує той день Зінаїда. 

Жінка спершу навіть і не подумала про ракету, вважала, що то діти граються петардами.

— Воно шипить. І так — з телевізора вогонь, з холодильника — вогонь. В хату весь. І все горить і я не знаю що робиться. І чую крики вже надворі, — продовжує розповідь старенька. 

“Ракета плювалася вогнем”

В сусідньому будинку мешкає донька Зінаїди — Оксана. Вона першою помітила пожежу в домі матері. Жінка зізнається, поки бігла, то думала про найгірше. 

— Вона плювалася вогнем, оця ракета, чи це кусок ракети. Прибігла. Воно ще горить. Сюди вогонь шурує. Перескочила якось через вогонь і почула, що там (в будинку — ред.) якийсь рух. “Мама, ти жива?” — вона: “Жива”. Кружечкою тушить вогонь. Черпнула, на холодильник і телевізор лиє, — розповідає Оксана Кушнір. 

За її словами, Зінаїда стояла в будинку та намагалась погасити полум’я, наливаючи кружкою воду з відра, яке стояло в хаті. Так пенсіонерка пробувала вберегти від знищення побутову техніку. 

Вибиті вікна, пробитий дах, згоріла техніка

Гасити пожежу в будинку Зінаїди Кохно одразу збіглися всі сусіди. Згодом також приїхали рятувальники та правоохоронці. Вони й забрали рештки ракети з подвір’я. 

Внаслідок падіння в домі пенсіонерки вибиті вікна та пробитий дах. Згоріла побутова техніка, зокрема холодильник та телевізор, а вся кімната покрита сажею. 

Голова місцевої тергромади Сергій Волковинський каже, що збитки, нанесені уламками ракети, пенсіонерці мають компенсувати за рахунок місцевого бюджету. Для цього створюватимуть спеціальну комісію та складатимуть акт пошкоджень. 

— Ми надіємося десь орієнтовно від 10 до 20 тисяч (гривень - ред.) ми зможемо надати матеріальної допомоги, — уточняє Сергій Волковинський. 

Крім того, чоловік звертатиметься до благодійників, аби ті придбали жінці нову побутову техніку. 

Детальніше дивіться у відео:

До слова, це вже вдруге за жовтень уламок збитої російської ракети падає на житловий будинок пенсіонерки. Так, 10 жовтня уламки однієї з ворожих ракет, збитої нашою протиповітряною обороною, впали в одному із сіл Кам’янець-Подільського району. Частина ракети, повна вибухівки, поцілила в хату 93-річної бабусі. На щастя, та дивом залишилася жива. 

Уламок розміром з газовий балон пробив клуню, дах будинку та впав на підлогу. Марія Ясінська каже, що не могла й подумати, що металева діжка, на яку вона сперлась і через яку перелізла – це частина ракети з боєприпасом, який не здетонував. Історію про це читайте в матеріалі Уламок російської ракети з вибухівкою впав на будинок 93-річної бабусі (ФОТО, ВІДЕО). Додамо також, що будинок бабусі вже відремонтували. 

Нагадаємо також як можна отримати компенсацію за пошкоджене під час обстрілів майно. Детальну інструкцію куди звертатися та яку інформацію подавати читайте за посиланням. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Алексей Дзвонков

    Далі ще буде :(
  • Вікторія Пишненко

    Капець шо коеться

keyboard_arrow_up