Кабмін хоче скасувати пільговий проїзд у транспорті. Що це означає

Кабмін хоче скасувати пільговий проїзд у транспорті. Що це означає
  • Кабінет Міністрів схвалив законопроект про монетизацію пільг на проїзд.
  • Закон дасть можливість місцевій владі самостійно вирішувати питання надання пільг та їх адресності.

В Україні хочуть скасувати безкоштовний проїзд у громадському транспорті. Відповідний законопроєкт „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пільг з оплати проїзду та деяких інших пільг” схвалив Кабмін. Про це повідомляє Урядовий портал. Проєкт стосується пільг на оплату проїзду в транспорті. При цьому безкоштовний проїзд по пред'явленні відповідного посвідчення скасовується.

Як йдеться у документі, ухвалення законопроєкту дозволить органам місцевого самоврядування самостійно вирішувати питання надання пільг по оплаті проїзду і сприяти адресності їх надання.

Як інформує Мінфін, гроші повинні виплачувати виконавчі органи територіальних громад. Кому надаватимуть пільги:

Відео дня
  • особам, які отримують пенсію та державну соціальну допомогу — шляхом перерахування коштів на поточні рахунки в банках або поштою;
  • особам, які не отримують пенсії та державної соціальної допомоги — шляхом перерахування грошових коштів на їх поточний рахунок в банку;
  • одному з батьків дитини з інвалідністю або дітей (від шести років), які мають право на пільговий проїзд, — шляхом перерахування грошових коштів на їх поточний рахунок в банку.

    Друзі, а Ви - за чи проти? Діліться своїми думками у коментарях. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (30)
  • Читач48

    Це же треба було років 20 як зробити. Всім видавати до пенсії 100грн, а вони хочуть хай купують проїзний за ці гроші
  • Діма Корицький

    Ура ура ура вот це прально пінсеонери готуйте бабло привикли на халяву їхать
  • лариса гавриш

    Буде справедливо для всіх пенсіонерів, всі отримають певну суму коштів і будуть тоді самі вирішувати скільки раз на день кататись .
  • Галина Кошель

    Пишуть подібні закони ті, хто їздить з родиною на крутих службових авто, літає за державний рахунок...... Напевно, не хватає коштів на десятикратні премії. То треба урізати витрати на громади.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up