Китайці на Хмельниччині купили ще одну базу відпочинку

Китайці на Хмельниччині купили ще одну базу відпочинку
Фото - prozorro.sale
  • Це вже друга база відпочинку на Хмельничині, яку придбали китайські інвестори. 
  • Витратили на неї трохи більше 1,8 мільойна гривень.

І ще один санаторій на Хмельниччині придбали китайці. Цього разу мова про базу відпочинку-профілакторій «Перлина Поділля», що у Гусятині колишнього Чемеровецького району, а після адмінреформи - Кам'янецького. Нерухомість розташована у лісовій зоні з видом на річку Збруч (Боднарівське водосховище).

Загальна площа будівель - понад 832,8 квадратних метрів.  Територія має асфальтове покриття, спуск до річки обладнаний металевими сходами, пірс. Комплекс будували впродовж 1983-1985 років.

Хмельницька обласна рада двічі намагалася продати профілакторій. Пощастило – тільки втретє.

Відео дня

Аукціон 22 вересня, згідно з даними сайту «Prozzoro. Продажі», відбувався за методом покрокового зниження стартової ціни. Тобто учасники торгів мали пропонувати суму, меншу за стартову. У підсумку вартість лота від 3,8 мільйона гривень впала до 1,8 мільйона гривен. За цю суму, а точніше - 1 883 376 гривень, санаторій і придбав єдиний учасник торгів - ТОВ «Міжнародний центр «Століття».

Зараз триває підготовка документів для опублікування протоколу та подальшого підписання угоди.

Нагадаємо, що 23 вересня на аукціоні ТОВ «Міжнародний центр «Століття» за 1,4 мільйона гривень купило санаторій «Збруч». Тож, товариство, засновником якого, згідно з даними аналітичної системи YouControl, є громадянин Китаю Дуан Сяо Пен – вже є влансиком двох санаторіїв на Хмельниччині.

До речі, Дуан Сяо Пен також є одним з співзасновників ГО «Китайська діаспора в Україні» і власником п’яти підприємств в Україні. Серед них – і будівельна компанія, і ресторан та виробництво пластмас, й агрофірма та компанія, що торгує хімікатами.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (89)
  • Лесия Орловая

    Як
  • Наталья Ивановна Солнышко

    Вот как раз подходящий момент для покупок!!!!!
  • Artem Pluta

    За 45000$ - ціна квартири в Хмельницькому!
  • Саша Романоа

    Чому нашим людям непродали ,було надати кредит щоб наші люди мали роботи,а налізе море китайців і ми в них будем рабами,недопустити продажі.

keyboard_arrow_up