Лісівники Хмельниччини мають на продаж 11 тисяч ялинок: які ціни

Лісівники Хмельниччини мають на продаж 11 тисяч ялинок: які ціни
Тут і далі фото зі сторінки ОУЛМГ Хмельниччини

Дізнавайтеся як вирощують ялинки та за скільки їх планують реалізувати.

У лісгоспах Хмельницької області вирощують три види хвойних новорічних дерев: ялину, ялицю та сосну. Про це розповідають в обласному управлінні лісового та мисливського господарства

Ялинку вирощують 5 років

Лісівники кажуть, аби ялинка досягла висоти близько метра-півтора — вона проходить великий шлях. Восени лісники заготовляють шишки, обробляють їх і заготовляють насіння. Потім відправляють його на перевірку у лісонасіннєву лабораторію.

Відео дня

Далі робота продовжується вже весною. Насіння хвойних висівають і вирощують сіянці.

Далі сформовані сіянці висаджують на спеціальних плантаціях. 

— Лісівники не завдають шкоди навколишньому середовищу, адже новорічні дерева вирощують спеціально для реалізації на зимові свята, — зазначають у лісництві. 

Скільки коштують ялинки

Аби виростити метрову красуню з насінини лісівникам потрібно мінімум 5 років. Впродовж цього часу лісівники кронують ялинки. Це потрібно для того, щоб гілочки дерева були густими, а хвоя – пишною. На певній відстані від стовбура зрізають точку росту на гіллі, внаслідок цього прокидається кілька нових бруньок і гілля стає густішим.

Цьогоріч лісгоспи Хмельниччини планують реалізувати понад 11 тисяч новорічних дерев: ялину, ялицю, сосну.

Продаватимуть за такими цінами:

Однак, на сайті лісництва поки немає хвойних на продаж. Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

Нагадаємо, раніше лісівники повідомляли, що цьогоріч для передноворічної кампанії виростили 37 тисяч ялинок. Всі вони різних видів, форм та розмірів. Деревця реалізовуватимуть на територіях офісів лісгоспів, лісництв та на ярмарках. Всі локації обіцяють надати пізніше.

Які ялинки виростили

Лісівники обіцяють, що цьогоріч кожен зможе підібрати для себе зимову красуню на будь-який смак. Вони готові поставити на ринок:

Детальніше про це читайте за посиланням.

А ви будете ставити цьогоріч новорічну ялинку вдома? 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (110)
  • Люда Пшеничная

    Навіщо зрубувати , хай ростуть. Зараз багато штучних . Природу потрібно берегти .
  • Nataliya Pancenko

    Що такого страшного якщо ви поставите вдома ялинку?це не означає що ви будете танцювати  кругом неї і веселитися...хлопці на передовій теж ставлять коли можуть ялинки...не бачу нічого тут такого що зганьбить нас перед нашими захисниками,тим паче що у них у багатьох є діти вдома для яких хоч трішки буде якась розрада в цей тяжкий час....
  • Віталій Малий

    До 25го поставити треба
  • Надія Дощук

    Не  потрібно зрубувати, хай ростуть, а дочекаємось Миру, дасть Бог, тоді всі будемо святкувати, нам зараз головне, просити у Бога , хай  наші ЗАХИСНИКИ  вернулися до своїх рідних живі і здорові і з Перемогою !!!

keyboard_arrow_up