Мешканці Озерної проти будівництва туалету біля озера. Що відомо

Мешканці Озерної проти будівництва туалету біля озера. Що відомо
  • До майбутньої вбиральні вже підвели комунікації.

  • Через спротив місцевих мешканців роботи припинилися.

  • Чому люди невдоволені та чи будуть змінювати розташування туалету?

В мікрорайоні Озерна може з’явитися громадський туалет. Його планують розмістити у зоні відпочинку біля озера. Наразі в мікрорайоні немає окремих громадських туалетів, встановлених коштом міського бюджету. Однак задоволені планами не всі. Дізнавайтеся, яка причина.

Що відомо про встановлення туалету

Громадський туалет має бути розташований неподалік пішохідної доріжки, що пролягає навколо озера, та поблизу будинків на Бандери, 40/1А, й Залізняка, 1А. Для нього вже підвели комунікації — воду та каналізацію. Про це журналістам vsim.ua розповіла начальник відділу благоустрою департаменту інфраструктури Хмельницького Тетяна Циб. Також завезли щебінь для підсипки під тротуарну плитку.

За словами чиновниці, підведення комунікацій та облаштування майданчика під туалет передбачені проєктом облаштування зони відпочинку. Цим, нагадаємо, займається ТОВ «Архітектоніка».

Відео дня

Тим часом придбання модульного туалету в рамках робіт з облаштування не передбачене. Як розповіла Тетяна Циб, кабінка є в комунального підприємства по зеленому будівництву і благоустрою міста. Можуть використати її або придбати новий модуль. Рішення щодо цього наразі не прийняте.

Чому мешканці проти та як на це відреагували комунальники

Можлива поява туалету біля озера сподобалася не всім — проти цього виступили мешканці сусідніх будинків. 16 серпня Руслана Дудар написала у Facebook-спільноті «Департамент інфраструктури міста».

— Невже по всій території навколо озера не знайшлося більш вдалого місця для побудови громадського туалету, аніж під вікнами багатоповерхових будинків? Доріжкою, яка розташована за метр від «будівництва», а в перспективі майбутнього туалету, щодня проходить сотні людей, більша частина з яких з малими дітьми! Чому, до прикладу, його не побудувати біля майданчика для вигулу собак? Там також проходять каналізаційні мережі! — йдеться у її публікації.

18 серпня на порталі місцевих петицій з’явилося звернення, автор якого, Марина Сяндер, просила змінити місце розташування туалету. На користь цього назвала три аргументи:

Станом на сьогодні, 27 серпня, петиція набрала 116 голосів. У разі отримання підтримки 500 хмельничан її розглянуть на засіданні виконавчого комітету.

За словами Руслани Дудар, роботи з облаштування майданчика для туалету почали 15 серпня. Про це повідомляє «Суспільне». Жінка розповіла, що робітники намагалися викачати стоки з каналізаційного колектора, однак їм не дали цього зробити. Руслана Дудар вважає, що у разі встановлення туалету колектори знову заб’ються. Мешканці також говорили, що туалет варто розмістити біля майданчика для вигулу собак, і відповідні комунікації для цього там є.

Тетяна Циб у коментарі журналістам розповіла, що насправді в тому місці комунікацій немає. Крім того, там занадто високий рівень ґрунтових вод. Вона також зазначила, що у місці запланованого розташування дотримана норма щодо відстані у 25 метрів відносно водойми.

У розмові з журналістами vsim.ua Тетяна Циб розповіла, що роботи були тимчасово призупинені через позицію місцевих мешканців. Зміна місця розташування туалету наразі неможлива через особливості розташування мереж. Таким чином у разі розміщення туалету він буде саме в тому місці.

Опитування

Що ви думаєте про розташування туалету у зоні відпочинку біля озера?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Людмила Вашеняк

    Це яким треба бути безглуздим, щоб зробити там туалет. Залі пили все будинками,, ні проїзду, ні проходу дітям до школи, до поліклініки, до зупинок, до магазинів нормально не добратися, а вони біля вузенької стежити туалет придумали. Невже в нашому місті не знайшлося при Владі жодної людини зі здоровим глуздом? Напевне йому вручать"Заслуженого будівельника"".позорище.А де план застройки,який обіцяли людям? Де ті Озера?. Залі пили домами, які розсуваються. Де влада? Де правоохоронні органи? Де екологи? Де мер? і т. д. Схаменіться. Невже гроші затьмарили все?
  • comfy Client

    Будем пісяти в кущі
  • Роман Валентинович

    Однозначно проти туалету в цьому місці!
  • Читач43

    Туалет нужно устанавливать, это бесспорно, но не под окнами дома и не возле детской площадки. Я думаю никто бы не хотел такого соседства возле своего дома.А работники коммунальных служб надо быть благоразумными.

keyboard_arrow_up