Міськрада здасть в оренду історичне приміщення біля СІЗО за майже 10 тисяч

Міськрада здасть в оренду історичне приміщення біля СІЗО за майже 10 тисяч
Тут і далі — фото з системи «Prozorro. Продажі»
  • Об’єкт із двох кімнат ще минулого року винайняв місцевий підприємець.

  • Однак там нічого так і не відкрилося, а договір із ним розірвали.

  • Нині ж провели нові торги, на якому визначили ще одного потенційного орендаря.

  • Хто це буде?

На території Хмельницького СІЗО розташоване невелике одноповерхове приміщення, яке складається з двох кімнат. Його видно з вулиці Кам’янецької, звідти ж розміщені і входи до нього, їх також два. До вересня минулого року приміщення було відділене від вулиці цегляною огорожею з воротами. Об’єкт належить до об’єктів культурної спадщини.

Близько року тому приміщення передали з балансу комунального підприємства «Управляюча муніципальна компанія „Центральна“» на баланс комунального підприємства «Агенція муніципальної нерухомості». Остання здала його в оренду місцевому підприємцю Андрію Степанюку. Основним видом його діяльності є роздрібна торгівля хлібобулочними виробами, борошняними та цукровими кондитерськими виробами в спеціалізованих магазинах. Також він пов’язаний з ТОВ «ТМ Насолода» — хмельницьким виробником кондитерських виробів.

Вартість оренди склала 66 672 гривні з ПДВ. З цією сумою й уклали договір. Станом на квітень 2023 року його орендна ставка була найвищою серед усіх винаймачів комунальної нерухомості у центрі Хмельницького. Втім, зрештою там так нічого й не відкрили.

Відео дня

Договір з підприємцем розірвали й почали шукати нового орендаря. Інформацію про об’єкт опублікували у системі електронних торгів «Prozorro. Продажі». Стартовою ціною вказали 7222 гривні з ПДВ. Орендодавцем є управління житлової політики та майна Хмельницької міськради. Адреса нерухомості — Кам’янецька, 38.

Тиждень тому, 20 вересня, на аукціоні визначили потенційного орендаря. Його ім’я у системі було зашифроване, тому аби дізнатися, з ким можуть укласти договір, журналіст vsim.ua написав запит. З отриманої згодом відповіді дізнаємося, що це місцевий підприємець — ФОП Бублясь Ярослав Анатолійович. Він зареєстрований у Хмельницькому у травні 2008 року.

Основним видом діяльності ФОПа є роздрібна торгівля іншими невживаними товарами в спеціалізованих магазинах, а серед інших є ряд видів, пов’язаних з торгівлею електронікою. За даними аналітичної системи «YouControl», підприємцю належить торгова марка «OnLime». Магазин електроніки з таким брендом нині працює на Юності.

Вартість оренди для Ярослава Бубляся на місяць складатиме 9600 гривень, в тому числі 20% ПДВ, який сплачується до державного бюджету. У відповіді на запит управління житлової політики і майна міськради повідомило, підстав для відмови в укладанні договору немає. Згідно з умовами аукціону, угода буде підписана на п’ять років.

Майбутньому орендарю потрібно буде підключити комунікації — електрику, опалення, воду та каналізацію — а також зробити ремонт. Оскільки приміщення належить до об’єктів культурної спадщини, винаймач повинен буде укласти охоронний договір та погоджувати всі роботи з департаментом інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій Хмельницької обласної військової адміністрації.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • 007

    Вагонка і історична будівля , ну це по колхозному якось, але у нас все так
  • Артем Барладян

    Тільки нехай не забудуть прибрати з будівлі ту бридку вагонку, треба, щоб Кам'янецька стала на один будинок гарнішою

keyboard_arrow_up