Земельній ділянці колишнього музичного училища міняють цільове призначення

Земельній ділянці колишнього музичного училища міняють цільове призначення
  • Будівлю 1930-років продали на аукціоні 2021 року.

  • Покупцем стала приватна фірма, яку створили саме перед купівлею.

  • Зараз колишнє училище не використовується та перебуває у занедбаному стані.

У центрі Хмельницького на вулиці Проскурівській, 79, розташована пам’ятка архітектури — колишнє музичне училище. Власне, споруда з’явилася наприкінці 1930-х років та спершу була готелем, а вже у 1960-х там розмістилося музичне училище.

Заклад працював там до 2017 року, а тоді переїхав на Прибузьку. Будівлю ж передали на баланс обласного краєзнавчого музею. Планували провести реставрацію та перемістити туди заклад. Втім грошей на це так і не знайшли. Обласні чиновники казали, що потрібна «величезна сума», хоча її так і не назвали.

Тому пам’ятку вирішили продати. Про це стало відомо у вересні 2021 року. Аукціон з продажу відбувся того ж року у листопаді. Стартова ціна склала понад 10 мільйонів гривень з ПДВ, а зрештою пам’ятку продали за майже 31 мільйон. Покупцем стало ТОВ «Проскурівінвест». Такі дані є системі електронних торгів «Prozorro. Продажі». З того часу будь-яких ознак ремонту чи реставрації зовні помічено не було. Нині хмельничани звертають увагу на те, що будівля занедбана.

Відео дня

Земельна ділянка, де розташоване училище, належить до комунальної власності Хмельницької міської ради. Її цільове призначення — для  будівництва та обслуговування будівель закладів культурно-просвітницького обслуговування. Тепер же «Проскурівінвест» хоче його змінити, встановивши як «для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови».

Проєктом рішення міської ради пропонується укласти з фірмою договір оренди на 10 років. Також пропонується надати дозвіл на розробку документації, якою буде змінена конфігурація ділянки без зміни площі. Заступник міського голови Хмельницького Микола Ваврищук у коментарі журналісту vsim.ua розповів, що «Проскурівінвест» не повідомляв, що планує там робити. Документів щодо будівництва чи інших змін відносно пам’ятки не надходило.

Раніше ми намагалися поспілкуватися з керівництвом «Проскурівінвесту» щодо його планів на будівлю. Однак ні на дзвінки, ні на повідомлення у соцмережах нам не відповіли.

Керівником та власником фірми є Олександр Чернов. Основним видом діяльності є купівля та продаж власного нерухомого майна. Статутний капітал складає 900 тисяч гривень. Заснована фірма у листопаді 2021 року, тобто перед купівлею будівлі на Проскурівській. Такі дані є в аналітичній системі «YouControl».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (46)
  • Ruslana Hniezdova

    А чому грант на ремонт дитячого світу не направити на ремонт музичної школи? А скільки вже разів ремонтували «Дитячий світ»?
  • Olga Oleynik

    Мабуть, знову мер винен? Нічого що це майно обласної ради? Але ж більшість підписників навіть не поцікавляться яка різниця😂 Вибирайте Віолету і її Лабздюка. От стадо! 🤦‍♀️
  • Катерина Юрчук

    Ось лице нашої мерії, депутатів,все під себе грибуть,чужі групи туди не підпустят.
  • Oleh Shmel

    Розвалять і забудують Жк? Чи офісник?

keyboard_arrow_up