Молочні вироби здорожчали: де вигідніше у Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА)

Молочні вироби здорожчали: де вигідніше у Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА)
  • Як змінилась вартість молочних виробів на початку зими?
  • Дізнавайтесь, де вигідніше і переглядайте інфографіку.

Цінники на молочних продуктах змінюються впродовж року. На це впливає безліч чинників, серед яких здорожчання енергоносіїв, динаміка закупівельних цін сирого молока та сезонність. Як правило, взимку ціни на домашню молочку ростуть. 

Журналісти vsim.ua продовжують слідкувати за вартістю різних продуктів у Хмельницькому.
Щомісяця на нашому сайті ми розповідаємо про вартість м’яса, сала, овочів, фруктів та яєць. Наприклад, минулого тижня ми порівнювали ціни на інгредієнти до новорічного салату олів’є. 

Цього вівторка ми розповімо про вартість домашньої молочки на прилавках Хмельницького. Нагадаємо, що востаннє ми порівнювали вартість цих товарів наприкінці жовтня. Що змінилось з початком зими?

Відео дня

Журналістка відвідала найпопулярніші локації, де хмельничани купують молочку - павільйони на центральному ринку, а також на “Ранковому” по Кам’янецькій. Також порівняли ціни у кіоску. 

Самі ж продавці кажуть, молочні продукти дещо зросли в ціні, але не суттєво - орієнтовно на 10 гривень. Найдорожчою позицією залишається домашнє масло, найбільш бюджетною - сироватка. 

За скільки у Хмельницькому продають молочку?

Додамо, що ціни вказані за один літр та кілограм. Наприклад, півторалітрова пляшка молока на центральному ринку коштує 45-50 гривень, на "Ранковому" - 40. 

До слова, на ринку пропонують також козячу продукцію. Загалом ціни наступні:

Який прогноз?

На вартість молочки впливає динаміка закупівельних цін сирого молока, що, в свою чергу, залежить від балансу попиту та пропозиції. Про це розповів аналітик молочних ринків Максим Фастєєв,- цитує Уніан.

За його словами, закупівельні ціни на сире молоко з серпня по жовтень підвищились на понад 15%. 

 "Цей стрибок буде повільно перекладатись "на плечі" споживача, тому вже зараз фіксуємо декілька етапів підняття прайсів на молочку на полиці. З урахуванням завершення масового акційного періоду, зміна кінцевих цін буде ще відчутніша. Але найбільший дефіцит та зростання очікується по вершковому маслу, яке може подорожчати в рітейлі на 20-25% порівняно з літніми показниками", - зазначив аналітик.

Читайте також:

Ціни на сало і м’ясо: де вигідніше купувати у Хмельницькому

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Max Forosov

    Я вже не знаю шо їсти - все таке дороге...

keyboard_arrow_up