На Хмельниччині виготовлятимуть вушні бирки для ідентифікації великої рогатої худоби

На Хмельниччині виготовлятимуть вушні бирки для ідентифікації великої рогатої худоби
Світлини зі сторінки «Агентства з ідентифікації і реєстрації тварин» та з вільних джерел
  • Яку користь може таке виробництво принести області та її мешканцям?

Власне виробництво з виготовлення вушних бирок для ідентифікації великої рогатої худоби 16 вересня офіційно запустило на Хмельниччині  «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин».

З початком відкритої військової агресії рф проти України державне підприємство релокувало до Кам’янця-Подільського свій виробничий підрозділ.

Відео дня

Запуск виробництва, зазначають в агентстві, створить додаткові робочі місця на території області, збільшить економічний ефект у розвитку виробничого потенціалу регіону.

У рік підприємство, завдяки спецаільному обладнанню,  виробляє не менше 3 мільйонів вушних бирок. Цього достатньо, аби забезпечити потребу в засобах ідентифікації ВРХ.

«Жовто-блакитне забарвлення, унікальні візуальні маркери, а також неможливість повторного використання таких бирок і складність їхньої підробки - перетворюють цей засіб ідентифікації ВРХ на ідеальний інструмент для забезпечення простежуваності», - наголошують в агенстві.

ДОВІДКА.
Державне підприємство «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» має на меті здійснення в Україні комплексу заходів з ідентифікації і реєстрації сільськогосподарських тварин.
Ідентифікація тварин, що впроваджується на державному рівні, є одним із головних методів, які застосовують у світі з метою відслідкування походження тваринницької продукції від її виробництва впродовж всього життя тварини до попадання на стіл споживачеві.
Упродовж крайніх трьох років трьох років «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» впровадило повний цикл власного виробництва вушних бирок для ВРХ та їх лазерного маркування. Це дало можливість забезпечити власників тварин високотехнологічною биркою європейського зразка та значно пришвидшило терміни поставок замовлень.
Власне виробництво та значне зниження собівартості виготовлених бирок забезпечують незалежність Підприємства від сторонніх виробників, а також прибирає будь-які корупційні ризики та маніпуляції в цій сфері.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up