Російські та білоруські зв'язки у компаніях Хмельниччини (СПИСОК)

Російські та білоруські зв'язки у компаніях Хмельниччини (СПИСОК)
Ілюстративне зображення
  • З початку повномасштабного вторгнення до російського та білоруського бізнесу в Україні прикута особлива увага.

  • Дізнавайтеся, які компанії на Хмельниччині мають сліди держав-агресорів.

Попри восьмирічну війну в Україні все ще залишається бізнес, який має зв’язки з Росією. З початком повномасштабного вторгнення до таких фірм прикута особлива увага. І не тільки до них, а й до тих, які мають зв’язки Білоруссю, адже остання є співучасницею збройної агресії проти України.

Український сервіс «YouControl», який агрегує дані з вітчизняних та закордонних реєстрів юридичних осіб, сформував список компаній, що мають російські та білоруські зв’язки. Він був актуальний станом на 5 травня. Весь цей перелік передали до правоохоронних органів.

Журналіст vsim.ua отримав частину цього переліку для Хмельницької області та верифікував його. Таким чином був отриманий актуальний список компаній з російськими та білоруськими слідами. Спершу пропонуємо ознайомитися з найцікавішими випадками.

Відео дня

Оператор газорозподільної системи «Хмельницькгаз», АТ. Один із власників великих пакетів акцій, Владімір Луняка, має російське громадянство. Компанія зареєстрована у Хмельницькому у березні 1997 року. Основний вид діяльності — розподілення газоподібного палива через місцеві (локальні) трубопроводи.

Фазотрон-Укрноватор-97, ДП ЗАТ. Материнська компанія, ЗАТ «Фазотрон-Укрноватор», зареєстрована у Росії. Дочірнє підприємство зареєстроване у Хмельницькому на території заводу «Новатор» у квітні 1997 року. Основний вид діяльності — оптова та роздрібна торгівля; торгівля транспортними засобами; послуги з ремонту. Сам завод «Новатор», до слова, належить до концерну «Укроборонпром».

ТК «Буг», ТОВ. Четверо засновників, а саме Арсен Цатурян, Ілона Чіркінян, Артем Чіркінян та Ануш Цатурян, мають російське громадянство. Компанія зареєстрована у Хмельницькому в липні 2003 року. Основний вид діяльності — надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Цій компанії належить бренд торгового центру «Оазис», зареєстрована вона за його ж адресою.

Новий зір м. Хмельницький, ТОВ. Один із засновників, Дмитро Козлов, має російське громадянство. Компанія зареєстрована у Хмельницькому в січні 2013 року. Основний вид діяльності — діяльність лікарняних закладів.

Зв’язки у Росії

Здвиж, ПП. Один із засновників, Віктор Ничипоренко, має російське громадянство. Компанія зареєстрована у Хмельницькому у березні 2000 року. Основний вид діяльності — надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

Магазин «Олімпійський», ТОВ. Керівник та засновник Володимир Сагалов має російське громадянство. Компанія зареєстрована у Хмельницькому у листопаді 1995 року. Основний вид діяльності — діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту.

Аптека №2 «Готові ліки», ПП. Один із засновників, Олександр Камінний, має російське громадянство. Компанія зареєстрована у Хмельницькому у грудні 1999 року. Основний вид діяльності — надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

Укрсільгосппостач, ТОВ. Перебуває у стані припинення. Один із засновників, Євген Маєвський, зареєстрований у Росії. Інший, Ігор Маєвський, має адресу у Білорусі. Компанія зареєстрована у Хмельницькому у січні 1997 року. Основний вид діяльності — інші види оптової торгівлі.

Тіба, ПІК. Материнська компанія, «Авекс», зареєстрована у Росії. Компанія зареєстрована у Хмельницькому у квітні 1997 року. Основний вид діяльності — оптова торгівля фруктами та овочами.

Лактік, ТОВ. Один із засновників, Віталій Ткачук, має російське громадянство. Компанія зареєстрована у Хмельницькому в жовтні 2000 року. Основний вид діяльності — виготовлення виробів із бетону для будівництва.

Укрінвест, ТОВ. Один із засновників, Василь Максименко, має російське громадянство. Компанія зареєстрована у Хмельницькому в квітні 2002 року. Основний вид діяльності — оптова торгівля паливом.

Укрспецальянс, ТОВ. Обоє засновників, Андрій Черних та Сергій Калашніков, мають російське громадянство. Компанія зареєстрована у Хмельницькому в травні 2002 року. Основний вид діяльності — друкування іншої продукції.

Експопласт, ТОВ. Один із засновників, Сергій Натальчук, має російське громадянство. Компанія зареєстрована у Хмельницькому в червні 2003 року. Основний вид діяльності — виробництво інших виробів із пластмас.

Дочірнє рибоводне підприємство «Акваторія». Компанією-засновником є ТОВ «Київ Русь Газ». Серед засновників останньої, своєю чергою, громадянин Росії Валерій Головченко та російське ТОВ «Центрмедфарма». ДП «Акваторія» зареєстроване у Пирогівцях Хмельницької ОТГ в березні 2004 року. Основний вид діяльності — прісноводне рибництво (аквакультура).

Західспецбуд-1, ДП. Компанією-засновником є ПП «Геолог-2008». Серед засновників останньої, своєю чергою, громадянин Росії Олександр Колмиков. ДП «Західспецбуд-1» зареєстроване в Андрійківцях Розсошанської ОТГ у травні 2004 року. Основний вид діяльності — добування піску, гравію, глин і каоліну.

Окс-Вол, ТОВ. Перебуває у стані припинення. Один із засновників, Володимир Федотюк, має російське громадянство. Компанія зареєстрована у Хмельницькому у грудні 2004 року. Основний вид діяльності — оптова та роздрiбна торгiвля; торгiвля транспортними засобами; послуги з ремонту.

Поділлятранссервіс, ПП. Один із засновників, Валерій Головченко, має російське громадянство. Компанія зареєстрована у селі Розсоша Розсошанської ОТГ в листопаді 2006 року. Основний вид діяльності — будівництво житлових і нежитлових будівель.

Компанія «Спецгазсервіс», ТОВ. Перебуває у стані припинення. Засновниками є російські компанії «Тетра Транс» та «Авекс». Фірма «Спецгазсервіс» зареєстрована у Хмельницькому в березні 2007 року. Основний вид діяльності — розподілення та постачання газу.

Еліксель, ТОВ. Засновник, Микола Ковитєв, має російські громадянство та реєстрацію. Компанія зареєстрована у Хмельницькому у вересні 2007 року. Основний вид діяльності —  оптова торгівля побутовими електротоварами й електронною апаратурою побутового призначення для приймання, записування, відтворювання звуку й зображення.

КС-Домофон Хмельницький, ДП. Для одного з засновників, Віктора Слабко, адреса вказана у Росії. Компанія зареєстрована у Хмельницькому в квітні 2008 року. Основний вид діяльності — установлення та монтаж машин і устатковання.

Адамант-Віп, ТОВ. Один із засновників, Дмитро Голянський, має російські громадянство та реєстрацію. Компанія зареєстрована у Хмельницькому у вересні 2008 року. Основний вид діяльності — відновлення відсортованих відходів.

Арткапітель, ТОВ. Двоє засновників, Михайло Головін та Олена Апасова, мають російську реєстрацію. Компанія зареєстрована у Хмельницькому у вересні 2008 року. Основний вид діяльності — агентства нерухомості.

Подільський міжрегіональний ринок, ПП. Один із засновників, Валерій Головченко, має російське громадянство. Компанія зареєстрована у Хмельницькому у серпні 2009 року. Основний вид діяльності — надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

Маріо, 621, ПП. Перебуває у процесі припинення. Засновники, Ірина Смірнова та Володимир Осіпов, мають російські громадянство та реєстрацію. Компанія зареєстрована у Хмельницькому у червні 2010 року. Основний вид діяльності — дослідження кон'юнктури ринку та виявлення суспільної думки.

Оптово-роздрібна фармацевтична компанія «Фармаркет», ТОВ. Перебуває у стані припинення. Засновники, Іван Бабій та Наталія Бабій, мають російське та білоруське громадянства відповідно. Компанія зареєстрована у Хмельницькому в жовтні 2010 року. Основний вид діяльності — оптова торгівля фармацевтичними товарами.

Мідав Фрейм, ТОВ. Перебуває у стані припинення. Засновник Володимир Сагалов має російське громадянство. Компанія зареєстрована у Хмельницькому в грудні 2010 року. Основний вид діяльності — виробництво плит, листів, труб і профілів із пластмас.

Сага, ТОВ. Засновник та керівник Володимир Сагалов має російське громадянство. Компанія зареєстрована у Хмельницькому в листопаді 2000 року. Основний вид діяльності — роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами.

БВМ, ТОВ. Засновник Володимир Сагалов має російське громадянство. Компанія зареєстрована у Хмельницькому в листопаді 2014 року. Основний вид діяльності — виробництво інших виробів з деревини; виготовлення виробів з корка, соломки та рослинних матеріалів для плетіння.

Каммед Сервіс, ТОВ. Засновник та керівник Володимир Сагалов має російське громадянство. Компанія зареєстрована у Хмельницькому у лютому 2005 року. Основний вид діяльності — роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами.

Транс-Карго РП, ТОВ. Один із засновників, Микола Іванченко, має російське громадянство. Компанія зареєстрована у Хмельницькому в грудні 2011 року. Основний вид діяльності — вантажний автомобільний транспорт.

Будсенд, ПП. Один із засновників, Олександр Колмиков, має російське громадянство. Компанія зареєстрована у Хмельницькому в березня 2012 року. Основний вид діяльності — надання в оренду інших машин, устатковання та товарів.

Святовіт-Інвест, ПП. Один із засновників, Валерій Суховій, має російське громадянство. Компанія зареєстрована у Хмельницькому в липні 2012 року. Основний вид діяльності — вирощування зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур.

Сайбер Дьюті, ТОВ. Засновник Сергій Заславський має російські громадянство та реєстрацію. Компанія зареєстрована у Хмельницькому в серпні 2012 року. Основний вид діяльності — діяльність телефонних центрів.

Інвестиційна аграрно-будівельна компанія «Старт», ТОВ. Один із засновників, Григорій Слободянюк, має російську реєстрацію. Компанія зареєстрована у Хмельницькому в жовтні 2012 року. Основний вид діяльності — організація будівництва будівель.

ВК-Будмонтаж, ПП. Один із засновників, Микола Чернов, має російське громадянство. Компанія зареєстрована у Хмельницькому в січні 2013 року. Основний вид діяльності — будівництво житлових і нежитлових будівель.

Екобіотехніка, ТОВ. Одна із засновників, Світлана Козубенко, має російське громадянство. Компанія зареєстрована у Хмельницькому в червні 2013 року. Основний вид діяльності — виробництво електроенергії.

Екозама, ТОВ. Один із засновників, Костя Куразов, має російські громадянство та реєстрацію. Компанія зареєстрована в Олешині Хмельницької ОТГ в серпні 2013 року. Основний вид діяльності — оптова торгівля твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами.

Кадрове бюро «Персональний вопрос», ПП. Засновник Сергій Паньшін має російське громадянство. Компанія зареєстрована у Хмельницькому в жовтні 2013 року. Основний вид діяльності — діяльність агентств працевлаштування.

Золота середина, ТОВ. Один із засновників, Костя Куразов, має російські громадянство та реєстрацію. Компанія зареєстрована в Олешині Хмельницької ОТГ в лютому 2014 року. Основний вид діяльності — будівництво житлових і нежитлових будівель.

Консалтингова компанія «Біт», ПП. Засновник Сергій Паньшін має російське громадянство. Компанія зареєстрована у Хмельницькому в лютому 2014 року. Основний вид діяльності — консультування з питань комерційної діяльності й керування.

Трастком, ПП. Засновник Олександр Бородулін має російські громадянство та реєстрацію. Компанія зареєстрована у Хмельницькому у серпні 2014 року. Основний вид діяльності — комп'ютерне програмування.

ВБМ, ТОВ. Один із засновників Володимир Сагалов має російське громадянство. Компанія зареєстрована у Хмельницькому в листопаді 2014 року. Основний вид діяльності — виробництво інших виробів з деревини; виготовлення виробів з корка, соломки та рослинних матеріалів для плетіння.

Сінтар., ТОВ. Один із засновників, Костя Куразов, має російські громадянство та реєстрацію. Компанія зареєстрована у Хмельницькому у травні 2015 року. Основний вид діяльності — рекламні агентства.

Вегас трейд юей, ТОВ. Один із засновників, Валентин Шабанов, має російське громадянство. Компанія зареєстрована у Хмельницькому у червні 2015 року. Основний вид діяльності — виробництво інших меблів.

Сірий кіт, ТОВ. Один із засновників, Олексій Ребезов, має російське громадянство. Компанія зареєстрована у Хмельницькому в лютому 2016 року. Основний вид діяльності — неспеціалізована оптова торгівля.

Поллар., ТОВ. Один із засновників, Костя Куразов, має російські громадянство та реєстрацію. Компанія зареєстрована у Хмельницькому у липні 2016 року. Основний вид діяльності — видання комп'ютерних ігор.

Всесвіт., ТОВ. Один із засновників, Костя Куразов, має російські громадянство та реєстрацію. Компанія зареєстрована в Олешині Хмельницької ОТГ в серпні 2016 року. Основний вид діяльності — агентства нерухомості.

Перша сімейна пекарня, ТОВ. Засновниця Анастасія Шелест має російське громадянство. Компанія зареєстрована у Хмельницькому в липні 2017 року. Основний вид діяльності — виробництво хліба та хлібобулочних виробів; виробництво борошняних кондитерських виробів, тортів і тістечок нетривалого зберігання.

Крокус груп, ПП. Власник Володимир Патоков має російську реєстрацію. Компанія зареєстрована у Хмельницькому в лютому 2018 року. Основний вид діяльності — інші роботи із завершення будівництва.

Бесса, ТОВ. Один із засновників, Борис Горшков, має російське громадянство. Компанія зареєстрована у Хмельницькому в липні 2018 року. Основний вид діяльності — виробництво іншого верхнього одягу.

Риальто, ТОВ. Засновниця Алла Мельник має російське громадянство. Компанія зареєстрована у Хмельницькому у серпні 2018 року. Основний вид діяльності — обслуговування напоями.

Торгово-управлінська компанія «Поділля», ТОВ. Один із засновників, Валерій Головченко, має російське громадянство. Компанія зареєстрована у Хмельницькому у вересні 2018 року. Основний вид діяльності — надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

Зв’язки у Білорусі

Лео, ТОВ. Один із засновників, Роман Яблонський, має білоруське громадянство. Компанія зареєстрована у Хмельницькому в лютому 1995 року. Основний вид діяльності — виробництво меблів для офісів і підприємств торгівлі.

Белексім, ПП. Перебуває у стані припинення. Засновник, Михайло Березовський, має адресу у Білорусі. Компанія зареєстрована у Хмельницькому в листопаді 2003 року. Основний вид діяльності — неспеціалізована оптова торгівля харчовими продуктами, напоями та тютюновими виробами.

Медтехніка-Промінь, ПП. Один із засновників, Євгеній Капустін, має білоруське громадянство. Компанія зареєстрована у Хмельницькому в березні 2006 року. Основний вид діяльності — діяльність лікарняних закладів.

Автовей, ТОВ. Засновник, Андрій Алєсін, має білоруське громадянство. Компанія зареєстрована у Хмельницькому в квітні 2007 року. Основний вид діяльності — оптова торгівля автомобілями.

Ікторіс, ТОВ. Засновник, Андрій Сушкевіч, має білоруські громадянство та реєстрацію. Компанія зареєстрована у Хмельницькому в грудні 2008 року. Основний вид діяльності — виробництво іншого верхнього одягу.

Горіхопосадь, ТОВ. Один засновників, Володимир Малашко, має білоруське громадянство. Компанія зареєстрована у Хмельницькому в жовтні 2009 року. Основний вид діяльності — надання інших допоміжних комерційних послуг.

Маккфлай, ТОВ. Один із засновників, Сергій Третьяков, має білоруське громадянство. Компанія зареєстрована у Хмельницькому в листопаді 2011 року. Основний вид діяльності — комп'ютерне програмування.

Девеломпент дістрібюшн аналітікс капітал, ТОВ. Одна із засновників, Вікторія Біскуп, має білоруське громадянство. Компанія зареєстрована у Хмельницькому в листопаді 2013 року. Основний вид діяльності — організація будівництва будівель.

Сід-Ойл, ТОВ. Один із засновників, Руслан Дубасов, має білоруські громадянство та реєстрацію. Компанія зареєстрована у Хмельницькому в травні 2015 року. Основний вид діяльності — виробництво олії та тваринних жирів.

Белагропродукт, ТОВ. Один із засновників, В’ячеслав Мігай, має білоруську реєстрацію. Компанія зареєстрована у Хмельницькому в листопаді 2017 року. Основний вид діяльності — неспеціалізована оптова торгівля.

Термопласт груп, ТОВ. Один із засновників, Микола Ліпкін, має білоруське громадянство. Компанія зареєстрована у Хмельницькому в жовтні 2018 року. Основний вид діяльності — надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

Житлово-будівельний кооператив «Містечко-Північне», ОК. Одна з засновників, Анастасія Князь, має російське громадянство. Компанія зареєстрована у Хмельницькому в липні 2019 року. Основний вид діяльності — комплексне обслуговування об'єктів.

Смайл2імпресс, ТОВ. Власник Володимир Лупенко має російське громадянство. Компанія зареєстрована у Теофіполі у вересні 2021 року. Основний вид діяльності — виробництво медичних і стоматологічних інструментів і матеріалів.

Згадка у назві

У цьому розділі перелічені юридичні особи, які мають згадку про держави-агресори у назві, але при цьому не мають юридичних зв’язків з ними.

Торговий дім «Серпень», ТОВ (українсько-російське). Перебуває у стані припинення. Зареєстроване у Хмельницькому у вересні 1992 року. Основний вид діяльності — інші види роздрібної торгівлі в неспеціалізованих магазинах.

Трія, ТОВ (українсько-білоруське). Перебуває у стані припинення. Зареєстроване у Хмельницькому у лютому 1993 року. Основний вид діяльності — інші види роздрібної торгівлі в неспеціалізованих магазинах.

Хмельницьке товариство російської культури «Русь». Зареєстроване у Хмельницькому у лютому 1993 року. Основний вид діяльності — діяльність громадських організацій.

Хмельницька міська російська община, ГО. Зареєстрована у Хмельницькому в лютому 2008 року. Основний вид діяльності — діяльність інших громадських організацій.

Вихідці із Хмельницької області, що проживають у Російській Федерації «Подільське земляцтво», ГО. Зареєстрована у Хмельницькому в грудні 2009 року. Основний вид діяльності — діяльність громадських організацій.

Хмельницьке обласне товариство сприяння розвитку українсько-російських економічних, науково-технічних та культурних зв’язків «Україна-Росія», ГО. Перебуває у процесі припинення. Зареєстрована у Хмельницькому  у вересні 2010 року. Основний вид діяльності — діяльність інших громадських організацій.

Хмельницький російський культурний центр, ГО. Зареєстрована у Хмельницькому у листопаді 2010 року. Основний вид діяльності — діяльність інших громадських організацій.

Українсько-білоруська компанія «Крипточейн», ТОВ. Зареєстроване у Хмельницькому в жовтні 2017 року. Основний вид діяльності — оброблення даних, розміщення інформації на веб-вузлах і пов'язана з ними діяльність.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • Валерий Газецкий

    А це нічого не значить що Володимир Сагалов помер ще 2 роки назад?
  • Людмила Крук

    Чому їх досі так багато?
  • Vera Kovalska

    Жах
  • Олександр Бойко

    Не здивуюсь якщо Лабазюк зі своєю вілоончелю має не лише слід а і паспорт рашки

keyboard_arrow_up