На Хмельниччині знайшли покупця на особняк початку ХХ століття

На Хмельниччині знайшли покупця на особняк початку ХХ століття
  • Будівля зведена 1910 року.

  • Вона належить до культурних пам’яток.

  • Її може отримати фірма з торгівлі овочами та фруктами.

Пам’ятку архітектури місцевого значення на Хмельниччині продадуть за понад 840 тисяч гривень. Йдеться про особняк приватного адвоката Периторіна, розташований у Деражні. Зараз споруда є власністю держави Україна та перебуває на балансі Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції. Останнє перебуває у Хмельницькому.

Особняк зведений 1910 року. Така інформація наявна у реєстрі щойно виявлених об’єктів культурної спадщини Хмельницької області. 1918 року, за часів Української Народної Республіки, у приміщення відкрили першу в Деражні гімназію. Пізніше, за радянських часів, тут розпочала роботу єдина трудова школа (будинок Піонера). Станом на лютий 2017 року в колишньому особняку була церква.

Загальна площа будівлі складає 712,9 квадратного метра. Вона одноповерхова, має підвал та котельню. Остання прибудована 1917 року. Стіни пам’ятки цегляні, є електропостачання.

Відео дня

18 лютого на порталі «Prozorro. Продажі» відбувся аукціон, на якому попередньо визначили покупця будівлі. Це ТОВ «Котб Груп Фреш Фрутс» зі Львова. Вони запропонували за пам’ятку понад 700 тисяч гривень. Надалі з переможцем аукціону мають укласти договір про продаж. Окрім зазначеної суми, фірма має сплатити ще й ПДВ, а це 140 тисяч гривень. Таким чином разом з податком виходить 840 тисяч.

Крім того, умовами торгів передбачено, що покупець зобов’язаний укласти з органом охорони культурної спадщини охоронний договір. Цим документом передбачаються особливості використання пам’ятки, види й терміни виконання реставраційних, консерваційних, ремонтних робіт, робіт з упорядження її території, інших пам'яткоохоронних заходів. Надалі всі роботи, пов’язані з пам’яткою, власник повинен погоджувати з органом охорони культурної спадщини.

ТОВ «Котб Груп Фреш Фрутс» зареєстроване у Львові в жовтні 2018 року. Основним видом діяльності є оптова торгівля фруктами й овочами, статутний капітал складає 100 тисяч гривень. Власником та засновником є Андрій Магера, який мешкає у Дунаївцях Кам’янець-Подільського району, а директором — Сергій Лісовський.

Андрія Магера також є керівником та власником благодійної організації «Благодійний фонд „Сузір’я життя“» та ТОВ «А-З арт». Обидві юридичні особи зареєстровані у Львові. Такі дані є у сервісі «YouControl».

Image

Image

Image

Image

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Микола Кушнір

    Смішна ціна потрібно було даром віддати і виділити кошти з бюджету на ремонт
  • Валентина Стецькова

    Прапор у нас 5 мільйонів(який доречі вже рветься,встановлений десь місяців 6 назад),а пам'ятка архітектури 840тисяч.Браво!
  • Педосюк Тетяна

    Всі пам'ятки продають і руйнують жахиття...в Европі це все підтримують ,показують і пом'ятають....
  • Tamara Pileckaya

    Це ж історична пам"ятка

keyboard_arrow_up